Cel mai parfumat griş cu lapte pentru zile ploioase
Unul dintre avantajele de a fi părinte este că te poți bucura din nou de toate măncărurile delicioase ale copilăriei. Printre ele se numără și grișul cu lapte, un desert deloc complicat, dar absolut minunat, care rămâne la modă indiferent de generație.
Ingrediente:
- 5 căni cu lapte
- 1 cană și jumătate griș
- 6 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță zahăr vanilat/jumătate de păstaie de vanilie
- scorțișoară după gust
- dulceață (opțional)
Cum se face? Încălzim laptele cu zahărul și cu păstaia de vanilie, apoi adaugăm în ploaie grișul, având grijă să amestecăm continuu pentru o bună omogenizare. Îl lăsăm la fiert timp de 20 de minute și amestecăm constant. După ce a fiert, tragem vasul de pe foc și scoatem păstaia de vanilie (în cazul în care nu am folosit așa ceva, adăugăm acum o linguriță de zahăr vanilat și amestecăm bine). Turnăm grișul cu lapte în castronele, punem deasupra scorțișoară după gust și, dacă ne dorim un răsfăț maxim, și puțin din dulceața noastră preferată.
În cazul în care vi se pare un desert doar pentru copii, vă propunem să faceți un test: sunați-vă câțiva prieteni – adulți – și invitați-i la un griș cu lapte. Vă garantăm că niciunul nu va avea mașina în service, ședință cu părinții sau programare la medic. Vor veni cu toții!