Gogoși umplute cu ciocolată

Iulia Mirică
iStAGogosi umplute cu ciocolata

Ești doar la câteva ingrediente distanță de aceste gogoși umplute cu ciocolată, absolut delicioase. În aproximativ 30 de minute, le poți servi piticilor un desert bun de te lingi pe degete.

Oricât de bune ar fi gogoșile tradiționale, aceste gogoși umplute cu ciocolată vor fi, probabil, cel mai bun lucru care li s-a întâmplat copiilor tăi toată săptămâna. Și nu te mira dacă vei rămâne cu platoul gol în doi timpi și trei mișcări.

Rețeta perfectă pentru un desert rapid – gogoși umplute cu ciocolată

Piticii tăi se întrebă mereu ce bunătăți mai pregătești. Iar în momentul în care alegi să petreci mai mult timp cu ei, decât în bucătărie, le poți face câteva gogoși umplute cu ciocolată.

INGREDIENTE

pentru aluatul de biscuiți:

250 grame de unt, la temperatura camerei
140 grame de zahăr
1 gălbenuș de ou
2 lingurițe de esență de vanilie
300 grame de făină

pentru gogoși:

aluat de biscuiți
25-30 de batoane mici de Milky Way sau pătrățele de ciocolată
ulei vegetal, pentru gătit
zahăr pudră (opțional, pentru servit)

PREPARARE

1. Pentru face aluatul de biscuiți, se amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul, într-un castron mare, cu ajutorul unei linguri de lemn. După aceea, se adaugă și gălbenușul de ou și esența de vanilie și se bate ușor compoziția, până când se combină ingredientele.

2. Se cerne făina și se amestecă, până când se formează aluatul. Se încălzește uleiul, într-o oală mare, la foc mediu spre mare. Se formează bile mici de aluat și se aplatizează pe un tocător.

3. Se adaugă câte o bucată de baton de ciocolată sau o pătrățică de ciocolată. Se lipesc laturile, până când se închide aluatul și se formează iar bile de aluat, cu ciocolata în interior.

4. Se adaugă gogoșile în uleiul încins. Se întorc o dată sau de două ori, folosind o paletă cu fante, pentru a le scoate. Se repetă procesul până când se termină aluatul. Se trec gogoșile prin zahăr pudră, dacă dorești. Se pot consuma până la 2 zile după ce ai gătit aceste bile delicioase. Însă ceva ne spune că nu vor rezista atât de mult.

Te-ar mai putea interesa