Gogoși la cuptor

Iulia Mirică
gogosi la cuptor totul despre mame

Rețetă de desert sănătos pentru prichindei – gogoși la cuptor

Știm că atunci când treceți pe lângă o patiserie, cei mici și-ar dori să aveți un sac fără fund la îndemână pe care să îl umpleți cu tot ce vedeți în vitrină. Însă nu puteți fi sigure întotdeauna de calitatea produselor sau de modul în care sunt preparate, așa că ne-am gândit să vă arătăm cum să faceți gogoși la cuptor, varianta mai sănătoasă a gogoșilor prăjite.

Ingrediente pentru gogoși la cuptor:

3/4 cană plus 1 lingură (120 grame) de făină albă
1/4 cană (30 grame) de făină de grâu
1 linguriță de praf de copt
1/3 cană (75 grame) de zahăr extrafin
1/2 linguriță de nucșoară proaspăt măcinată
1/2 linguriță de sare
2 linguri de unt nesărat
1/4 cană de lapte, fierbinte
1/4 cană de iaurt simplu
1 linguriță de esență de vanilie
1 ou, bătut

4 pași pentru a prepara gogoși la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Se unge ușor cu ulei o tavă de gogoși sau chiar și o tavă de brioșe, dacă nu vreți neapărat ca gogoșile să aibă gaură la mijloc.

2. Într-un bol mare, se cerne făina împreună cu praful de copt. Se adaugă și zahărul, nucșoara măcinată în prealabil și sarea. Se pune untul, lăsat puțin la temperatura camerei înainte, și, cu ajutorul degetelor, se freacă untul în ingredientele uscate, așa cum ați face un aluat de patiserie, până când se distribuie uniform.

3. Se adaugă laptele, iaurtul, esența de vanilie și oul și se amestecă, doar până când se combină. Nu amestecați mai mult, deoarece nu vreți ca textura gogoșilor să fie una cauciucată.

4. Cu ajutorul unei linguri sau a unei pungi de ornat prăjituri, cu orificiul mai mare, se umple fiecare cupă de gogoașă pentru aproximativ trei sferturi, asigurându-vă că mijlocul este curat. Se dau la cuptor, până când gogoșile sunt maroniu deschis și dau puțin înapoi când sunt atinse, între 6 și 10 minute. Se lasă să se răcească puțin înainte de a le scoate din tavă.

Pentru mai multe deserturi cu care îți vei bucura întreaga familie, îți recomandăm rubrica noastră de Deserturi.

Dă-ne și un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu ce mai gătim și ce mai scriem! 🙂

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa