Desert pentru întreaga familie: gogoși de post

Iulia Mirică
gogosi de post totul despre mame

Desertul perfect – gogoși de post

Există anumite momente din viața unei mămici când trebuie să țină post, însă parcă nu ar renunța de tot la deserturile delicioase. Exact pentru acele momente am pregătit o rețetă de gogoși de post, ușor de preparat, rapidă și sănătoasă. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara mini gogoși fără lactate în propria bucătărie!

Ingrediente pentru gogoși de post:

pentru gogoși:

50 grame de ulei de cocos
120 grame de lapte organic de soia
1,5 litri de ulei de floarea-soarelui
250 grame de făină albă
1 1/2 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de sare de mare
50 grame de zahăr pudră brun

pentru zahăr vanilat:

1 baton de vanilie
50 grame de zahăr pudră

6 pași pentru a prepara gogoși de post:

1. Se topește uleiul de cocos alături de laptele de soia și două linguri de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie mică, la foc mediu. Între timp, combinați făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un vas mare. Se face o gaură în mijloc și se adaugă amestecul topit.

2. Se amestecă această compoziție cu ajutorul unei furculițe, până când se formează un aluat umed, gros, apoi se împarte în 24 de mingi de golf ca dimensiune.

3. Într-o tigaie adâncă, se încălzește uleiul de floarea-soarelui, la foc mare. Pentru a testa dacă uleiul este suficient de fierbinte, se pune puțină pâine în tigaie, iar dacă pâinea plutește la suprafață și face mici bule, s-a încins uleiul. Se reduce focul la mediu și se coboară șase bile de aluat în uleiul fierbine cu o lingură cu fante.

4. Se lasă la gătit timp de 3-5 minute sau până când devin gogoșile aurii, întorcându-le ocazional. Între timp, se prepara zahărul vanilat. Se taie păstaia de vanilie pe jumătate, se scot semințele și se adaugă într-un mojar cu pistil, sfărâmându-le, după care se amestecă împreună cu zahărul.

5. Gogoșile se lasă puțin pe un strat dublu de hârtie de bucătărie când sunt scoase din tigaie, după care se trec prin zahărul vanilat și se pun pe o tavă. Se repetă procedeul cu aluatul rămas.

Citește și:
Sănătos și gustos: trufe cu unt de arahide pentru întreaga familie
Brioșe cu lămâie și mac
Cornulețe de casă cu vanilie

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa