Gogoși cu iaurt

Iulia Mirică
gogosi-cu-iaurt-totul-despre-mame

Rețetă pe placul celor mici – gogoși cu iaurt

Probabil că ați făcut până acum de nenumărate ori rețeta de gogoși tradițională pentru cei dragi, dar ce părere aveți de o nouă rețetă de gogoși cu iaurt și lămâie? Este puțin mai fresh, datorită lămâii, ca să nu mai spunem că modalitatea de preparare este mai sănătoasă. Iată cum puteți prepara și voi acest desert răcoritor pentru întreaga familie!

Ingrediente pentru a prepara gogoși cu iaurt:

1 cană cu făină
3/4 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
coaja rasă de la o lămâie
2 linguri de unt nesărat topit
1/3 cană de zahăr
1 ou mare
1/4 cană de lapte
4 lingurițe de zeamă de lămâie
3 linguri de iaurt grecesc
1 linguriță de esență de vanilie

pentru glazură:

1 cană cu zahăr pudră
1-2 linguri de zeamă de lămâie
1 lingură de iaurt grecesc
coajă rasă de lămâie

4 pași pentru a prepara gogoși cu iaurt:

1. Se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Se unge o tigaie de gogoși cu ulei sau cu spray de gătit. Într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja rasă de lămâie.

2. Într-un bol separat, se amestecă împreună untul topit, zahărul și oul. Se adaugă laptele, zeama de lămâie și iartul, amestecându-se bine până când compoziția devine omogenă. Se amestecă și esența de vanilie.

3. Cu ajutorul unei linguri, se formează gogoșile, care se adaugă în tigaia termorezistentă unsă cu ulei, și se lasă la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute sau până când capătă o culoare puțin aurie. Se lasă să se răcească.

4. Pentru a prepara glazura, se amestecă împreună zahărul pudră și zeama de lămâie, până când se omogenizează. Se adaugă și iaurtul grecesc și se amestecă iar. Se adaugă mai multă zeamă de lămâie, dacă simțiți nevoia, până când se ajunge la consistența dorită. Se scufundă fiecare gogoașă în glazură și se decorează cu coajă rasă de lămâie.

Citește și:
Bezele de casă simple
Orez brun cu lapte
Desert pentru întreaga familie: gogoși de post

Te-ar mai putea interesa