Gem fără zahăr de căpşune

Iulia Mirică
căpșune

Rețetă aromată de gem fără zahăr de căpșune

Rețeta aceasta de gem fără zahăr este perfectă pentru mămicile care vor o alternativă și mai sănătoasă la rețeta tradițională de gem făcută în casă. Chiar dacă veți combina cu un alt fruct, culoarea și consistența gemului fără zahăr va fi pe placul celor mici, cu siguranță. Iată cât de ușor puteți prepara și voi acest deliciu pentru întreaga familie! Ingredientele folosite vă permit să preparați 3 borcane de gem fără zahăr, însă puteți oricând micșora sau mări cantitățile, în functie de numărul membrilor familiei.

Ingrediente pentru gem fără zahăr de căpșune:

1,5 kilograme de căpșune
zeama de la 1 1/2 lămâie
900 mililitri de suc de mere natural

5 pași pentru a prepara gem fără zahăr de căpșune:

1. Se aleg căpșunele care nu sunt lovite sau stricate, se curăță de codițe și se spală bine sub un jet de apă rece. Se lasă puțin la scurs, după care se pun într-un bol.

2. Se stoarce sucul de la o lămâie și jumătate, se stropesc căpșunele cu el, după care acestea se acoperă cu apă rece. Zeama de lămâie va împiedica oxidarea fructelor și le va ajuta să-și păstreze culoarea aproape intactă.

3. După ce preparați sucul de mere, se pune într-o oală la fiert și se lasă până când scade mai mult de jumătate din volum. Între timp, se scurg căpșunele de apă, urmând să le adăugați peste sucul de mere redus.

4. Se lasă la fiert, curățând constant spuma, de fiecare dată când se formează. Se lasă pe foc până când scade la jumătate, sau până obțineți consistența dorită.

5. Gemul fără zahăr se pune în borcane sterilizate în prealabil, lăsându-se la răcit inițial 15 minute cu capacul în jos, după care se acoperă cu o pătură și se lasă așa, până când se răcesc singure, urmând să le depozitați în cămară sau într-un loc răcoros, ferit de lumină.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa