Fursecuri cu unt pentru copii. Mickey Mouse îi va încânta pe cei mici

Raluca Dumitrică
Fursecuri cu unt Mickey Mouse
Fursecuri cu unt – sunt nu doar amuzante, ci şi gustoase!
  Fursecuri cu unt Mickey Mouse
  Fursecuri cu unt – sunt nu doar amuzante, ci şi gustoase!

  Fursecuri cu unt – un desert delicios care îi va amuza pe toți fanii lui Mickey Mouse!

  Dacă vi se pare că aţi intrat într-o rutină la capitolul deserturi, încercaţi reţeta de fursecuri cu unt propusă de noi mai jos: fursecuri cu unt în forma pantalonilor simpaticului personaj de desene animate Mickey Mouse! Îi veți cuceri pe cei mici!

  Un desert uşor de făcut, gustos, extrem de nostim şi care va fi pe placul copiilor sunt fursecurile cu unt ce au forma pantalonilor scurţi ai lui Mickey Mouse.

  Aceste fursecuri cu unt au o culoare roşie, sunt împodobite cu năsturei din stafide glazurate şi transformă aceste prăjituri micuţe într-un desert foarte atrăgător pentru toţi copiii care sunt fanii lui Mickey Mouse, dar nu numai!

  Înainte de a vă apuca de lucru, trebuie să vă asigurați că aveți la dispoziție un model pentru fursecuri în formă de pantaloni scurţi, pe care îl puteţi găsi pe eBay (dacă nu, cu puţină îndemânare puteţi realiza chiar voi pantalonaşii, din hârtie), o pereche de mănuşi de unică folosinţă pentru a amesteca colorantul în aluat, un sucitor sau un făcăleţ, hârtie de copt cu pergament.

  Ingrediente pentru fursecuri cu unt

  300 de grame de făină
  200 de grame de unt
  75 de grame de zahăr
  1 gălbenuş de ou
  Un praf de sare
  1 fiolă cu aromă de vanilie/o jumătate de linguriţă de vanilie naturală
  Colorant natural roşu (se găseşte la magazinele naturale)
  100 de grame de stafide glazurate de culoare albă

  Cum se prepară aceste fursecuri cu unt

  Untul tăiat cubuleţe se amestecă cu făina, zahărul şi gălbenuşul de ou, adăugând la final sarea şi vanilia. Mai puteţi presăra puţină făină dacă vi se pare că aluatul este prea lipicios, până când aveţi la final o cocă destul de elastică, ce se poate modela cu sucitorul. Cu mâinile acoperite în mănuşi de unică folosinţă, amestecaţi substanţa colorantă roşie în aluatul de fursecuri şi, pentru că aceasta este o activitate amuzantă pentru copii, solicitaţi-i ajutorul micuţului vostru la frământat. Împachetaţi aluatul într-o bucată de hârtie de copt şi lăsaţi-l 30 de minute la frigider.

  După jumătatea de oră, scoateţi aluatul, acoperiţi cu hârtie pergamentată tava în care veţi pune desertul şi pe blatul de lucru pe care aţi presărat făină rulaţi aluatul cu sucitorul până devine subţire. Faceţi mici pantaloni-fursecuri cu ajutorul formei din metal sau cu ajutorul unui şablon realizat din hârtie, urmând să decupaţi aluatul încet cu ajutorul unui cuţit. Adăugaţi două stafide cu înveliş de iaurt în partea de sus a fiecărui fursec. Nu apăsaţi prea tare, ci doar cât să se înfigă în fursec.

  Puneţi fursecurile în tava de copt şi introduceţi tava în cuptorul în prealabil încălzit la 175 de grade. Când sunt gata, scoateţi tava din cuptor şi aşteptaţi să se răcească fursecurile.

  Poftă bună şi nu uitaţi că Petrecerea verii este zilnic, de la ora 8:00, numai la Disney Junior!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa