Fursecuri de casă cu dulceață

Iulia Mirică
fursecuri-de-casa-cu-dulceata-totul-despre-mame

Rețeta bunicii de fursecuri de casă cu dulceață

Cine nu-și aduce aminte de gustoasele fursecuri de casă cu dulceață pe care le mâncam pe nerăsuflate în copilărie la bunici? V-am pregătit o rețetă ușoară, al cărei timp de preparare este de aproximativ 20 de minute, iar cel de gătire de 50 de minute, care vă va reîmprospăta memoria cu gustul copilăriei. Iată cum puteți face și voi în propria bucătărie aproximativ 24-30 de fursecuri de casă cu dulceață!

Ingrediente pentru fursecuri de casă cu dulceață:

1 3/4 căni cu făină albă
1/2 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de sare fină
3/4 cană de unt nesărat, la temperatura camerei
2/3 cană de zahăr
1 ou mare
1/2 păstaie de vanilie, semințele curățate sau 1 linguriță de esență de vanilie
1/3 cană de gem de căpșuni, cireșe sau zmeură

4 pași pentru a prepara fursecuri de casă cu dulceață:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se întind 2 foi de hârtie de copt în 2 tăvi. Într-un bol, se adaugă făina, praful de copt și sarea.

2. În alt bol, se adaugă untul și zahărul, iar cu ajutorul unui mixer, se amestecă bine timp de 5 minute, până când obțineți o compoziție omogenă. Se adaugă și oul și esența de vanilie sau jumătatea de păstaie, amestecând bine iar. Se adaugă și amestecă ușor ingredientele acestea în compoziția uscată, în 2 trepte, până când se integrează toate ingredientele.

3. Aluatul se modelează în mingiuțe mici, cu ajutorul unei lingure de înghețată și se rulează prin zahăr. Se adaugă mingiuțele formate pe hârtiile de copt. Se apasă cu degetul în centrul fiecărei bile, aproximativ 1-2 centimetri adâncime. Se umple fiecare gaură cu 3/4 linguriță de gem.

4. Se introduc fursecurile la cuptor și se lasă până când marginile sunt aurii, pentru aproximativ 15 minute. Se lasă să se răcească, după care pot fi servite. Puteți păstra fursecurile cu dulceață pentru aproximativ 5 minute, într-un container etanș, la răcoare în debara.

Citește și:
Rețetă originală de pricomigdale
Biscuiţi digestivi cu scorţişoară
Fursecuri cu ciocolată

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa