Fursecuri cu mango și fulgi de ovăz. Sănătoase și pe placul celor mici

Teodora Radu
fursecuri cu mango

Ai făcut vreodată fursecuri cu stafide? Dacă da, sigur ți-a plăcut contrastul de fructe uscate, gumate, cu aluatul crocant al fursecurilor. Dacă vrei să înlocuiești stafidele cu alte fructe, ca să obții alte arome apetisante, încearcă fulgii de ovăz în amestec cu alte fructe uscate. Bakingbites.com îți recomandă rețeta de fursecuri cu mango și fulgi de ovăz. Încearc-o și burticile îți vor mulțumi.

Nu e greu să faci fursecuri cu mango și fulgi de ovăz. În plus, te va cuceri pe loc gustul lor. Mango uscat are arome florale, ușor tropicale și te duce la un moment dat cu gândul și la stafide. Găsești în comerț mango deshidratat, sub formă de fâșii, din care vei tăia tu după preferință. Poți adăuga puțină scorțișoară în aluat și vei obține un gust bogat, puternic aromat. Dacă vrei să faci cookies-uri mai crocante, este de ajuns să le ții încă puțin în cuptor, până se rumenesc pe margini.

Rețeta de fursecuri cu mango și fulgi de ovăz

Ca să prepari aceste bunătăți, pe care cei mici le vor adora, ai nevoie de o cană și jumătate de făină, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de sare, trei sferturi dintr-o ceașcă cu unt (la temperatura camerei), o cană cu zahăr brun, două ouă mari (la temperatura camerei), o linguriță de esență de vanilie, o jumătate de linguriță de scorțișoară, două cești de fulgi de ovăz, o ceașcă cu mango deshidratat, cam 170 grame.

Modul de preparare: Încălzește cuptorul în prealabil și acoperă tava cu hârtie de copt. Într-un bol mediu amestecă făina cu bicarbonatul și sarea. Apoi, în altul, untul cu zahărul, pe care le omogenizezi, până se deschide la culoare și pasta devine pufoasă. Adaugă și ouăle, pe rând, și bate-le spumă. Încorporează și esența de vanilie în crema de unt și ouă, apoi compoziția de făină, fulgii de ovăz și cubulețele de mango. Amestecă totul foarte bine, până se distribuie uniform ingredientele. Din compoziție se fac mingiuțe de aluat de aproximativ 2.5 centimetri și se pun pe hârtia de copt. Ar trebui să stea la cuptor între 12-14 minute, până când se rumenesc pe margini, dar miezul lor rămâne deschis la culoare. Le mai lași 3-5 minute în tavă, până se mai răcoresc, și apoi le transferi pe un platou. Îți vor ieși cam 40 de cookies cu mango și fulgi de ovăz.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa