Fursecuri cu ciocolată fără grăsimi

Daniela Ghiorghe
Fursecuri cu ciocolată

Dacă ar trebui să facă un top al celor mai preferate dulciuri, cu siguranță că pe o poziție fruntașă copiii ar pune fursecuri cu ciocolată. 

Pentru a se bucura de ele și mamele, nu doar copiii, mai jos găsiți o rețetă de fursecuri cu ciocolată fără grăsimi. Această rețetă poate înlocui cu succes alte prăjituri sau torturi care conțin foarte multe calorii.

Deși sunt foarte aromate, aceste fursecuri cu ciocolată nu sunt la fel de nesănătoase ca alte deserturi și nu îngrașă, condiția fiind, totuși să fie consumate într-o cantitate moderată.

Fursecuri cu ciocolată fără grăsimi – rețeta

Ingredientele sunt puține, ieftine și se găsesc ușor pentru că sunt foarte des folosite în bucătărie, la prepararea dulciurilor.

INGREDIENTE

  • Jumătate de cană de pudră de cacao neîndulcită
  • Sare (după gust)
  • Jumătate de cană de zahăr, împărțit în două
  • 3 albușuri de ouă
  • O linguriță cremă de tartar
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 linguriță de zahăr pudră

Cum se prepară

Încălziți în prealabil cuptorul la 150 de grade Celsius (la foc mic)

Într-un bol mic, cerneți împreună ingredientele uscate, adică pudra de cacao, sarea și jumătate din cantitatea de zahăr.

Într-un bol mare, bateți albușurile de ouă și crema de tartar (dacă nu aveți, puteți folosi bicarbonat de sodiu) la mixer la viteză medie până când se formează mici vârfuri. Apoi adaugă un sfert de cană de zahăr, însă nu tot odată, ci câte jumătate de linguriță de fiecare dată, până când bezeaua devine lucioasă. Încorporați cu grijă în amestec mixtura de cacao și extractul de vanilie, pentru a păstra volumul albușurilor.

Folosiți o lingură pentru a contura fursecurile în tavă. Așezați-le la o distanță de 2-3 centimetri fiecare pe hârtia de copt. Lăsați-le în cuptor timp de 25 de minute dacă vă plac moi și cremoase sau 40 de minute pentru cele crocante. După ce le scoateți din cuptor, cerneți zahăr pudră peste ele.

Dacă vă plac fursecurile în general, dar le preferați cu o altă aromă, puteți încerca alte două rețete: fursecuri mango și fulgi de ovăz  sau fursecuri de casă cu dulceață.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa