Rețetă aromată de frigănele umplute cu nuci și banane
Avem o rețetă perfectă pentru a aroma casa în aceste zile – frigănele umplute cu nuci și banane. Acest deliciu culinar este perfect pentru gustul celor mici și este ușor de preparat. Frigănelele umplute cu nuci și banane vor fi gata în doi timpi și trei mișcări, așa că le puteți face la micul dejun, alături de o cană cu ceai cald, sau chiar ca un desert ușor de preparat în timpul săptămânii. Ce mămică ocupată nu și-ar dori să-și răsfețe piticul cu această rețetă aromată?
Iată ce pași ușori trebuie să urmați pentru preparare!
Ingrediente pentru frigănele umplute cu nuci și banane:
1 cană cu lapte
4 ouă medii
4 felii de pâine proaspătă
100 grame de nuci pecan
2 linguri cu miere
3 banane
puțin unt
zahăr pudră
4 pași pentru a prepara frigănele umplute cu nuci și banane:
1. Bananele se curăță de coajă și se feliază subțire. Nucile pecan se toacă mărunt. Într-un bol, se adaugă feliile de banane, mierea și nucile pecan tocate. Se amestecă ușor, astfel încât feliile de banane să fie complet învăluite de miere și nuci.
2. Se ung 2 felii de pâine albă cu compoziția dulce preparată, însă nu până la colțuri, lăsându-se puțin spațiu la marginile feliilor. Se formează senvișuri cu celelalte 2 felii de pâine.
3. Într-un alt bol, se bat ouăle cu ajutorul unui tel. Se adaugă și laptele și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă. Se înmoaie cele 2 senvișuri formate în acest amestec.
4. Într-o tigaie de teflon sau ceramică se topește puțin unt, la foc mediu, și se adaugă cele 2 frigănele. Se lasă pe fiecare parte pentru aproximativ 3-4 minute sau până când se rumenesc bine. După ce sunt gata, se scot pe o farfurie și se pudrează cu zahăr. Se pot servi cu ceai sau cu iaurt grecesc.