Eclere cu cremă de vanilie şi ciocolată

Iulia Mirică

Desertul întregii familii – eclere cu cremă de vanilie și ciocolată

Unele deserturi sunt pe placul întregii familii, iar aceste eclere cu cremă de vanilie și ciocolată vor fi lăudate de cei mici și cei mari cu siguranță. Sfatul nostru e să aveți aproximativ două ore la dispoziție, deoarece prepararea acestuia necesită puțin mai mult din timpul vostru.

Iată cum puteți prepara și voi acasă aceste eclere cu cremă!

Ingrediente pentru eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată:

pentru aluat:

140 grame de făină
1 vârf de cuțit de zahăr
125 mililitri de lapte
100 grame de unt
4 ouă

pentru cremă:

300 mililitri de lapte
50 grame de zahăr pudră
2 gălbenușuri de ou
1 linguriță de esență de vanilie
4 lingurițe de făină de grâu
4 lingurițe de făină de porumb
300 mililitri de smântână

pentru glazura de ciocolată:

100 grame de ciocolată neagră
100 grame de zahăr
25 grame de unt

7 pași pentru a prepara eclere cu cremă de vanilie și ciocolată:

1. Începeți prin a face crema. Se încălzește laptele, aroape de punctul de fierbere, într-o cratiță. Între timp, se amestecă zahărul cu gălbenușurile și esența de vanilie într-un castron, se toarnă în ploaie făina și se amestecă toată compoziția, până când se omogenizează.

2. Se amestecă treptat laptele fierbinte, se toarnă totul înapoi în cratită și se gătește la foc mare, amestecând constant, timp de aproximativ 5 minute, până când se îngroașă. Se închide focul și se lasă la răcit acoperită cu o folie alimentară.

3. Pentru a face eclerele, se încălzește cuptorul la 220 °C / 200°C cu ventilație / treapta 7 pe gaz. Se amestecă făina cu zahărul și praful de sare într-un bol. Se pun laptele și untul într-o cratiță cu 150 mililitri de apă, se încălzește ușor, astfel încât să se topească untul complet, după care se dă la foc mare și se ajunge la punctul de fierbere. Se închide imediat focul, se adaugă făina și se amestecă puternic cu o lingură de lemn, până când obținem un aluat neted. Se lasă la răcit într-o farfurie.

4. Odată ce s-a răcit aluatul, se pune iar în cratiță și se adaugă ouăle, unul câte unul, și se amestecă, până când obțineți un amestec omogen.

5. Se pune o oaie de copt într-o tavă și se fac eclerele cu ajutorul unei pungi pentru ornat, situându-le la distanță unele de altele (ar trebui să vă ajungă pentru 2 tăvi compoziția). Se lasă la cuptor pentru 25 de minute, reducând temperatura la 200°C / 180 °C cu ventilație / treapta 6 pe gaz, pe un raft superior. După cele 25 de minute, se face câte o mică gaură în capătul fiecărui ecler, se întorc pe cealaltă parte acestea și se mai lasă încă 5 minute, după care se lasă la răcit.

6. Crema de vanilie se amestecă, până când se îngroașă, după care folosim mixerul pentru a bate crema. Se folosește tot o pungă de ornat pentru a pune crema în eclerele tăiate pe lung, pe jumătate.

7. Glazura de ciocolată se face prin topirea ciocolatei la bain-marie, peste care se pune un sirop de zahăr (zahărul fiert cu 50 mililitri de apă) și untul și se amestecă până când devine omogenă. Se toarnă peste eclerele cu vanilie.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa