Dulceața de trandafiri, un desert delicios

Iulia Mirică

  Dulceața de trandafiri ne aduce aminte de copilărie, fiind adesea însoțită de clătite, la micul dejun din weekend. Sunt sigură că și celor mici le va plăcea această dulceață, care lasă o aromă îmbietoare în toată casa, după ce deschideți borcănelul. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara acest desert din petale de trandafiri!

  Ingrediente pentru dulceața de trandafiri:

  400 grame de petale de trandafiri
  600 grame de zahăr granulat
  zeama de la 2 lămâi mari
  300 mililitri de apă plată

  4 pași pentru a prepara dulceața parfumată de trandafiri:

  1. Într-un bol mare, se adaugă apă rece peste trandafiri. Aceștia se scufundă și se spală bine, schimbând apa de 3-4 ori. Se scot din apă, se lasă la uscat, după care se scot petalele. Când rupeți petalele, aveți grijă să scoateți și baza lor, care este de culoare albă.

  2. Se adaugă petalele de trandafiri într-un bol, alături de 5-6 linguri de zahăr cu vârf și se amestecă cu ajutorul degetelor, până când încep să se umezească și să își piardă volumul. Se acoperă cu o folie alimentară.

  3. Între timp, se adaugă zahărul rămas și apa plată într-o cratiță, alături de zeama de la 2 lămâi mari. Se amestecă bine, pentru a se dizolva zahărul, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă și petalele de trandafiri. Se mai lasă pe foc câteva minute, până când se formează siropul din dulceață.

  4. Dulceața se toarnă cât e fierbinte în 2 borcane sterilizate în prealabil, se pune o folie de celofan și capacul. Se întoarce în jos cu capacul, până în momentul în care se răcește. Se ține la cămară sau într-un loc răcoros și mai întunecat. Se poate servi la micul dejun cu clătite, pe pâine prăjită sau chiar și pe biscuiți, alături de o cană cu lapte.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa