Dulceaţă de nuci verzi

Iulia Mirică
dulceata-de-nuci-verzi-totul-despre-mame

Rețetă de sezon: dulceață de nuci verzi

Rețeta aceasta de dulceață de nuci verzi este genul de rețetă care se transmite din generație în generație. Nu e nevoie să vă mai spun de ce: gustul, parfumul, textura. Mmm!

Cu toate că această dulceață nu este greu de preparat, este puțin mai problematic procesul de curățare al nucilor verzi, deoarece vă puteți păta pe mâini destul de tare dacă nu purtați mănuși. (Însă puteți avea norocul să cumpărați nucile deja curățate). Iată cum puteți prepara în propria bucătărie acest desert care vă va ține de urât în zilele scurte de iarnă!

Ingrediente pentru dulceață de nuci verzi:

1 kilogram de nuci verzi
1 kilogram de zahăr alb
1/2 păstaie de vanilie
500 mililitri de apă
zeama de la 1 lămâie

4 pași pentru a prepara dulceață de nuci verzi:

1. Nucile se țin în apă rece, pentru aproximativ 24 de ore, preferabil fiind să schimbați apa cu alta proaspătă și rece o dată la 2 ore. Folosiți mănuși și un cuțit pentru a curăța fiecare nucă în parte, până ajungeți la partea albă a acestora.

2. Puneți fiecare nucă pe care ați curățat-o într-un bol cu apă și zeama de la o lămâie, pentru a împiedica oxidarea.

3. Într-o cratiță se pun apa și zahărul la fiert, lăsându-se până se topește zahărul și obținem un sirop. Într-o altă cratiță, se pune apă la fiert, iar în momentul când dă în clocot se adaugă nucile și se lasă aproximativ 3-4 minute, după care se scurg, se lasă în apă rece și se repetă acest proces de 3 ori.

4. Se pun nucile scurse bine în siropul obținut și se lasă la fiert, la foc mic. Între timp, sterilizați borcanele în care vreți să depozitați dulceața, puneți-o în acestea, înfiletați bine capacele și întoarceți borcanele cu susul în jos, pentru a vida. Se lasă borcanele acoperite cu o pătură, după care le puteți pune în debara.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa