Dulceaţă de mere

Iulia Mirică
dulceata-de-mere-totul-despre-mame

Cămara pentru iarnă – dulceață de mere

Atunci când preparați o dulceață de mere în propria bucătărie, întreaga casă va mirosi a sărbători de iarnă, iar compoziția este una sigură, pentru care s-au folosit doar ingrediente autorizate de mămicile atente. Iată ce pași simpli puteți urma pentru a face și voi acest deliciu culinar, care poate fi scos ca un as din mânecă în timpul zilelor friguroase din această perioadă! Ce pitic credeți că va refuza o felie de pâine prăjită cu dulceață de mere, alături de o cană cu ceai sau cu lapte călduț?

Ingrediente pentru dulceață de mere:

900 grame de mere curățate
150 mililitri de apă
400 grame de zahăr
1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
zeama de la 2-3 lămâi

4 pași pentru a prepara dulceață de mere:

1. Merele se spală bine sub un jet de apă rece, se curăță de coajă și li se scoate cotorul. Se taie în bucăți mai mici, pentru a scurta timpul de preparare al dulceții.

2. Într-o cratiță încăpătoare, se adaugă merele alături de apă și se lasă la fiert pentru aproximativ 5 minute, după care se rotește oala, se amestecă puțin compoziția cu o lingură de lemn și se pune capacul. Se mai lasă 15 minute, după care se adaugă zahărul, se amestecă bine și se mai lasă încă 5 minute pe foc, cu capacul pus.

3. Se adaugă și scorțișoara și se mai fierbe încă 5 minute, după care puteți adăuga zeama de lămâie. Nu este exclus să folosiți și felii de lămâie sau chiar o lămâie întreagă, spălată bine în prealabil.

4. Se închide focul, se ia spuma care s-a format deasupra cu ajutorul unei spumiere, iar cratița se acoperă cu un prosop de bucătărie îmbibat în apă și stors bine. Se lasă la răcit, după care poate fi pusă în borcane sterilizate în prealabil. Mai rămâne doar să o serviți celor dragi, pentru un răsfăț culinar desăvârșit.

Citește și:
Gem de portocale
Dulceaţă de mure
Dulceaţă de prune
Dulceaţă de gutui
Dulceaţă de dovleac cu portocale şi stafide

Te-ar mai putea interesa