Dulceață de cireșe amare pentru micii pofticioși

Iulia Mirică
dulceata de cirese

Rețetă tradițională de dulceață de cireșe amare

Ce copil nu a gustat celebra dulceață de cireșe amare? Oricât de mult zahăr i-ai adăuga acestei rețete, gustul final nu va fi cel al rețetei clasice de cireșe. Va ieși o dulceață amăruie și dulce în același timp, care merge perfect unsă pe o felie de pâine, alături de o cană cu lapte călduț. Iar cei mici se vor înghesui să mai primească încă o felie. Clătitele cu dulceață de cireșe amare sunt și ele un deliciu care nu ar trebui ratat.

Cu ajutorul ingredientelor de mai jos, vei reuși să prepari aproximativ 5 borcane de câte 500 de grame fiecare. Timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute, adăugând la acesta timpul necesar pentru a fierbe compoziția și răcirea. Însă rezultatul final te va ajuta să faci un desert delicios.

INGREDIENTE

3,5 kilograme de cireșe
2 kilograme de zahăr alb granulat
zeama proaspăt stoarsă de la 2 lămâi

PREPARARE

1. Cireșele se spală bine sub un jet de apă rece. Se scurg de apă, li se scot codițele, iar pentru a scoate și sâmburii, aceștia se presează ușor în afară. După ce vei curăța cireșele de sâmburi, din cantitatea inițială de 3,5 kilograme vei rămâne cu aproximativ 2 kilograme.

2. Se adaugă cireșele fără sâmburi într-o cratiță mare și se toarnă zahărul peste ele. Se lasă să stea pentru cel puțin câteva ore cu zahărul, la temperatura camerei, dar preferabil ar fi peste noapte.

3. După ce le-ai lăsat cu zahărul, se pune oala pe foc, la temperatură potrivită, și se adaugă și zeama proaspăt stoarsă de la 2 lămâi. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn și se lasă să fiarbă pentru aproximativ o oră sau până când obții textura dorită. Pentru a testa compoziția, se pune puțină dulceață pe o farfurie, se lasă să se răcească, se înclină farfuria și se observă dacă aceasta curge pe farfurie.

4. După ce este gata dulceața, se lasă să se răcească pentru aproximativ 15 minute, după care se adaugă în borcane sterilizate în prealabil. Se pun capacele borcanelor și se înfiletează bine, după care se întorc invers, pentru a se vida. După ce se răcește aproape de tot dulceața, se pun borcanele în cămară.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa