Desert răcoritor de vară: pepene galben şi îngheţată

Iulia Mirică

Rețetă de pepene galben și înghețată

Deliciul pentru cei mici vine astăzi sub forma unei rețete de pepene galben și înghețată sau, cu alte cuvinte, o înghețată care e bazată pe un piure de pepene galben. Cu toate că este foarte ușor de preparat, va trebui să-i acordați mai mult timp pentru a fi gata, din cauza faptului că trebuie să scoateți această înghețată constant din frigider pentru a o ajuta să devină mai cremoasă.

Ingrediente pentru pepene galben și înghețată:

5 căni cu bucățele de pepene galben (aproximativ 1 kilogram)
2/3 cană cu zahăr
1/2 cană cu apă
1 linguriță de coajă de lămâie
2 linguri de miere
1/4 ceașcă de zeamă de lămâie sau lime
1 vârf de cuțit de sare

3 pași pentru a prepara pepene galben și înghețată:

1. Pentru a prepara pepenii, se spală, se taie felii și se scot sâmburii. Se taie cu atenție toată pulpa de pe coajă, se porționează în cubulețe și se pun acestea într-un blender sau un procesor alimentar, pasându-se până când obțineți un piure omogen. Se lasă deoparte într-un castron.

2. Siropul se face prin adăugarea zahărului, apei și cojii de lămâie într-o cratiță pe foc, la temperatură medie-mare. Se încălzește compoziția până când se topește zahărul, iar amestecul începe să fiarbă. Dați deoparte de pe foc. Se adaugă mentă, dacă doriți, și se lasă să stea timp de 10 minute. Se strecoară coaja de lămâie și menta.

3. Siropul se combină cu zeama de lămâie, mierea, sarea și piureul de pepene galben. Se amestecă bine și se acoperă bolul cu o folie alimentară, lăsând pentru câteva ore sau chiar peste noapte la congelator. O dată la 30 de minute, scoateți preparatul din congelator și amestecați cu ajutorul unui mixer, după care puneți iar în congelator. Procesul acesta durează aproximativ două ore, iar rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor voastre.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa