Desert inedit: pâine cu banane

Iulia Mirică
paine-cu-banane-totul-despre-mame

Deliciul pentru weekend – pâine cu banane

Această rețetă de pâine cu banane este un răsfăț culinar foarte gustos și modalitatea perfectă de a prepara bananele foarte coapte.

Câteva felii de pâine cu banane merg de minune cu un ceai la micul dejun, dar sunt și gustarea ideală în timpul zilei. Iată cât de simplu se prepară pâinea cu banane:

Ingrediente pentru pâine cu banane:

puțin ulei de măsline
250 grame de făină
2 linguri de suc de mere proaspăt
125 grame de unt nesărat
2 ouă mari
2 linguri de miere
3 banane coapte
50 grame de nuci pecan (opțional)

6 pași pentru a prepara pâine cu banane:

1. Se preîncălzește cuptorul la 180ºC / treapta 4 pe gaz. Între timp, se ung părțile laterale și fundul unei tăvi de pâine cu ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule. Se presară puțină făină pe marginile tăvii și se scutură, pentru a înlătura excesul.

2. Bananele se decojesc și se pun într-un bol. Cu ajutorul unei furculite, se pasează bananele, astfel încât să obțineți un amestec neted, cu foarte mici bucăți de banană rămase. Se adaugă sucul de mere și se amestecă, până când se integrează în banane.

3. Într-un bol separat, se bate untul cu o lingură de lemn, până când devine cremos. Se sparg ouăle pe rând, se amestecă fiecare în parte bine, până îl adăugați pe celălalt. Se adaugă făina, mierea și bananele și se amestecă bine.

4. Se toacă nucile pecan pe un fund de lemn, dacă vreți să utilizați în realizarea compoziției pâinii cu banane, și se adaugă în aluat.

5. Se toarnă compoziția în tava de pâine, apoi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil timp de aproximativ 40 de minute.

6. Pentru a verifica dacă este gata, puteți introduce o scobitoare în mijlocul pâinii, iar dacă iese curată, înseamnă că este gata. Se lasă pâinea să se răcească ușor în tavă, după care se lasă să se răcească complet înainte de a o tăia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa