Desert de vară: tartă cu zmeură

Iulia Mirică
tarta-cu-zmeura-totul-despre-mame

Desert delicios pentru zilele de vară – tartă cu zmeură

În sezonul cald, fructele proaspete ne fac cu ochiul de pe tarabele din piață și ne spun „mănâncă-mă”, „mănâncă-mă”, exact ca în „Alice în țara minunilor”.

Ei bine, din acest motiv v-am pregătit o rețetă de tartă cu zmeură, care suntem sigure că va deveni vedetă printre cei dragi. Această tartă se poate prepara și atunci când nu avem fructe proaspete la dispoziție, fructele congelate înlocuindu-le cu brio.

Ingrediente pentru tartă cu zmeură:

aluat pentru tarte – puteți găsi rețeta aici

pentru umplutură:
3/4 cană de nuci tocate
283 grame de zmeură proaspătă sau congelată
2 ouă
3/4 cană (150 grame) de zahăr alb granulat
1/4 cană (35 grame) de făină
1/2 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 linguriță de esență de vanilie

4 pași pentru a prepara tartă cu zmeură:

1. După ce ați preparat aluatul pentru tartă și l-ați lăsat la răcit în frigider, se introduce în cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 25 de minute. Înainte de a introduce aluatul la frigider, puteți pune deasupra o folie de aluminiu și adăuga peste câteva boabe de fasole, acest procedeu păstrând crusta perfectă. După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit timp de aproximativ 15 minute.

2. Se încălzește iar cuptorul la 175°C. Nucile tocate se așază în aluatul răcit și se distribuie uniform. Puneți zmeura proaspătă (sau congelată deasupra nucilor), răspândind-o uniform.

3. Se amestecă împreună restul ingredientelor rămase – ouăle, zahărul, făina, praful de copt, sarea și vanilia, până când se omogenizează. Se toarnă amestecul de ou peste zmeură și nucile din crustă.

4. Se introduce tarta cu zmeură la cuptor, pe nivelul din mijloc, pentru aproximativ 40 de minute sau până când partea de sus este rumenită frumos, iar umplutura nu este lichidă. Când scoateți tarta din cuptor, centrul acesteia ar trebui să se miște doar foarte puțin. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se separă marginile de tavă. Acest lucru vă va ușura scoaterea tartei din tavă în momentul când se răcește. Se lasă să ajungă la temperatura camerei pentru a o servi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa