Cum să pregătești unt de arahide acasă

Iulia Mirică
unt-de-arahide-totul-despre-mame

Incearcă şi tu această rețetă delicioasă de unt de arahide!

Dacă nu știați până acum, este foarte ușor să faci unt de arahide în propria bucătărie. Din întâlnirea dintre un blender și arahide va ieși un desert delicios pentru cei mici, a cărei consistență o știți pe îndelete. În acest fel, veți putea evita conservanții adăugați în untul de arahide care se găsește pe rafturile de la supermarket, puşi acolo pentru a-i prelungi cât mai mult termenul de valabilitate.

Ingrediente pentru unt de arahide:

2 căni cu arahide curățate
1/2 linguriță de sare grunjoasă
1-2 linguri de ulei de arahide sau alte uleiuri (opțional, pentru un unt de arahide mai cremos)
1-2 linguri de miere sau alți îndulcitori naturali (opțional, pentru un unt de arahide mai dulce)
1-2 linguri de pudră de cacao sau 1/2 linguriță de scorțișoară (opțional)

4 pași pentru a prepara unt de arahide:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius, arahidele se pun pe o foaie de copt, într-o tavă, și se lasă pentru aproximativ 10 minute la cuptor, până când devin aurii și strălucesc de la uleiul eliminat.

2. Alunele se transferă într-un procesor de alimente sau blender. Se pasează bine, această etapă din procesul de preparare realizându-se cât timp arahidele coapte sunt calde. Se pasează timp de un minut, după care se oprește instrumentul de pasat și se curăță părțile laterale și fundul vasului. În acest moment, untul de arahide arată aproape ca un cușcuș.

3. Se mai pasează timp de un minut, după care se curăță iar vasul, din acest momentul untul începând să arate mai mult ca o pastă. Se mai repetă pasarea încă un minut, după care se adaugă uleiul, sarea, îndulcitorul, precum și alte ingrediente pe care le mai doriți.

4. Se mai pasează untul de arahide pentru 1-2 minute, până când obțineți o pastă complet omogenă, tartinabilă. Se transferă untul de arahide într-un container etanș și se depozitează la frigider, putând fi consumat timp de câteva săptămâni.

Citeşte şi:
Când îi dăm bebeluşului nuci?
Alergia la arahide nu mai e bau-bau!
Diversificarea alimentaţiei bebeluşilor din toate colţurile lumii
Prăjitură cu bezea şi fructe

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa