Cum să faci brioșe în hârtie de copt

Iulia Mirică
briose in hartie de copt totul despre mame

  Brioșe în hârtie de copt pentru încântarea piticilor

  Mămici, ce mai faceți bun pentru pitici? Noi ne gândeam la o rețetă de brioșe în hârtie de copt, pentru acele momente în care nu mai aveți hârtie de brioșe în casă, dar poftele celor mici nu pot fi satisfăcute cu alte dulciuri. Iată ce pași trebuie să urmați pentru un desert greu de refuzat!

  Ingrediente pentru brioșe în hârtie de copt:

  2 ouă medii
  125 mililitri de ulei vegetal
  250 mililitri de lapte
  200 grame de zahăr granulat
  400 grame de făină albă
  1 linguriță de sare
  100 grame de fulgi de ciocolată sau fructe uscate (stafide, cireșe uscate)

  4 pași pentru a prepara brioșe în hârtie de copt:

  1. Se taie pătrate de 12 centimetri de hârtie de copt. Se unge tava de brioșe cu puțin ulei sau spray de gătit. Se pune un pătrat de hârtie de copt într-un orificiu de brioșă și se presează pliurile.

  2. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație / treapta 6 pe gaz. într-un bol mare, se bat ouăle cu un mixer, timp de 1 minut.

  3. Se adaugă uleiul și laptele și se amestecă, până când obțineți o compoziție omogenă, după care se adaugă și zahărul, amestecându-se în continuare. Se cerne făina, se adaugă și sarea, după care se amestecă. Se introduc fulgii de ciocolată sau fructele uscate, dacă folosiți.

  4. Se umplu tăvile de brioșe cu două treimi de aluat, tapetate cu hârtie de copt în prealabil și se lasă la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când introduceți o scobitoare în mijlocul unei brioșe și iese curată. Se lasă să se răcească, după care pot fi servite. Sunt o idee perfectă pentru micul dejun, alături de o cană cu lapte sau cu ceai, sau ca o gustare dulce în timpul zilei.

  Dacă ați intrat în febra brioșelor, vă recomandăm și această rețetă: Brioșe în două culori

  Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce mai gătim! 🙂

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa