Cum faci un blat de tort (pufos)

Iulia Mirică
blat pufos de tort totul despre mame

Rețeta perfectă pentru blat de tort (pufos)

Cu toate că nu e nicio ocazie specială, v-ați gândit să-i răsfățați pe cei dragi cu un tort delicios, mai ales că se apropie sfârșitul de săptămână. Ce-ai fi să evitați cofetăria din cartier și să încercați acasă un tort, cu ajutorul acestui blat de tort?

Iar înainte de a face acest blat, alegeți-vă și una dintre aceste delicioase 2 rețete de cremă de tort cu ciocolată!

Ingrediente pentru blat de tort (pufos):

1 1/2 căni (335 grame) de unt sărat, la temperatura camerei
2 1/4 căni (466 grame) de zahăr
4 albușuri de ou
3 lingurițe de esență de vanilie
3 căni (390 grame) de făină
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
2 3/4 linguriță de praf de copt
1 1/2 căni (360 mililitri) de lapte

7 pași pentru a prepara blat de tort pufos:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. În trei tăvi de tort, de 20 de centimetri, se pune hârtie de copt la bază și se ung părțile laterale cu puțin unt.

2. Untul și zahărul se bat într-un bol mare, cu un mixer, la viteză medie, pentru două minute, până când obțineți o compoziție pufoasă și ușoară. Răzuiți pereții bolului.

3. Se adaugă albușurile de ou și esența de vanilie și se amestecă iar cu mixerul, la viteză medie, pentru un minut. Dacă bateți mai mult compoziția, textura acestea se va schimba și va deveni mai închegată.

4. Într-un bol mediu, se cern făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Se adaugă aproximativ o treime din amestecul de făină în compoziția unt și se amestecă la viteză medie cu mixerul, până când se omogenizează.

5. Adaugă jumătate din cantitatea de lapte și amestecă tot la viteză medie. Continuă procesul prin alternarea ingredientelor uscate cu cele umede, curățarea pereților bolului și amestecarea omogenă a aluatului. Ar trebui să existe trei adaosuri de ingrediente uscate și două de lapte, procesul încheindu-se cu ingredientele uscate. Aluatul va fi unul gros și lucios.

6. Se împarte aluatul în mod egal între cele trei tăvi de tort și se distribuie uniform. Se așază acestea pe rafturi, astfel încât să nu fie vreun strat direct peste altul. Se lasă la cuptor timp de 30-33 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul acestora iese curată.

7. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească timp de 3-5 minute. Se scot din tăvile de tort și se lasă să se răcească de tot înainte de a adăuga crema.

Dacă tot ești în căutare de rețete de tort, testează și acest blat simplu și aromat.

Dă-ne și like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu toate rețetele noastre gustoase!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa