Ingrediente:
Caramel
- 1 pahar de zahăr
- 1 linguriţă de miere
Crema de lapte şi ouă
- 450 ml lapte
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 pahar cu zahăr tos / sau dupa gust!
- 1 baton de vanilie sau ½ esenta de vanilie
Mod de preparare:
Într-o crăticioară de aramă sau de inox, cu fundul gros, încingeţi la foc domol zahărul cu mierea, amestecând uşor, până caramelizează. Când începe să prindă o culoare uşor maronie, luaţi de pe foc şi turnaţi compoziţia pe fundul a 6 ceşcuţe de cafea (atât de mari cât să încapă crema de lapte şi ouă, umplându-le in proportie de trei sferturi).
Incalziţi usor laptele cu batonul de vanilie despicat, pentru a elibera aroma. Amestecaţi într-un bol ouăle cu gălbenuşurile şi zahărul iar apoi turnaţi laptele în fir subţire, peste compoziţia de ouă. Încingeţi cuptorul la 150°C. Turnaţi compoziţia obtinuta în ceşcuţele cu zahăr caramelizat şi apoi aşezaţi-le într-o tavă. Turnaţi apă fierbinte în tavă, în aşa fel încât să ajungă la jumătatea ceşcuţelor. Introduceţi tava în cuptor şi coaceţi timp de 35-40 de minute.
Scoateţi ceşcuţele cu cremă de zahăr ars, puneţi-le la rece, iar în momentul servirii răsturnaţi-le cu grijă în farfurioare.