Cremă de mascarpone cu căpșune

Iulia Mirică

Cremă de mascarpone cu căpșune – desertul de care nu ne săturăm niciodată din prima

Căpșunele sunt un deliciu atunci când sunt consumate proaspete! Fie că le amestecați cu o cremă de mascarpone sau le tăiați pentru a le umple cu aceeași cremă, reprezintă un desert ușor de preparat, perfect pentru zilele călduroase de vară când vrei să iei o gustare dulce și răcoroasă. Pe lângă căpșune, puteți adăuga și alte fructe, cum ar fi zmeura sau afinele, pentru a varia rețeta acestui desert gustos.

Iată cum se prepară o porție de cremă de mascarpone cu căpșune!

Ingrediente pentru 2 porții de cremă de mascarpone cu căpșune:

1 pumn de căpșune
1 pumn de zmeură
2 linguri de zahăr pudră
1 portocală
1 baton de vanilie
125 grame de mascarpone
125 grame de iaurt grecesc
1-2 pișcoturi

3 pași pentru a prepara cremă de mascarpone cu căpșune:

1. Căpșunele se spală bine sub un jet de apă rece și se taie felii. Se pun într-un bol și se presară peste ele 1 lingură de zahăr, sucul și coaja rasă de la o portocală, precum și jumătate dintre semințele din batonul de vanilie. Se amestecă toate împreună și se dau la o parte, până când se prepară și celelalte ingrediente.

2. Cele 125 de grame de mascarpone se amestecă împreună cu iaurtul grecesc, zahărul rămas și cealaltă jumătate din cantitatea de semințe conținută de batonul de vanilie. Se amestecă toată compoziția foarte bine, până devine cât de cât omogenă.

3. În două boluri de sticlă se pune câte jumătate din crema de mascarpone preparată, după care, utilizând spatele unei linguri, se face o gaură în centru și se pun fructele. Se mai poate stropi cu puțin suc de portocale peste. Pișcoturile se fărâmițează și se pun în ploaie peste crema de mascarpone cu căpșune și zmeură.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa