Cornuleţe cu rahat: dulciurile copilăriei

Iulia Mirică
cornulete-cu-rahat-totul-despre-mame

Rețetă transmisă din generație în generație – cornulețe cu rahat

Printre dulciurile copilăriei se numără și aceste cornulețe cu rahat, ușor de făcut, cu ingrediente care se găsesc în orice frigider și în orice cămară. Este un desert delicios care trebuie transmis din generație în generație. Puteți să-i rugați și pe cei mici să vă ajute la prepararea cornulețelor, în acest fel ajutându-i să învețe rețeta pe care nu o vor uita niciodată. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a găti cornulețe cu rahat!

Ingrediente pentru cornulețe cu rahat:

1/4 kilogram de rahat
100 grame de unt
100 mililitri de lapte
75 grame de zahăr tos
1/2 linguriță de oțet
13 grame de drojdie proaspătă
325 grame de făină
50 grame de zahăr pudră
coaja rasă de la 1/4 lămâie

4 pași pentru a prepara cornulețe cu rahat:

1. Într-un bol mare, se adaugă untul lăsat la temperatura camerei și se amestecă împreună cu zahărul, până când acesta din urma se dizolvă. Puteți folosi și zahăr pudră pentru a ușura procesul.

2. Laptele se încălzește foarte puțin și se dizolvă drojdia în el, după care se adaugă untul combinat cu zahăr, oțetul, coaja rasă de la 1/4 lămâie și făina. Se frământă bine aluatul și se împarte în 4 părți. Se lasă la rece pentru jumătate de oră, iar între timp puteți tăia rahatul în bucăți mici.

3. Se preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius. Fiecare bucată de aluat se întinde cu ajutorul unui sucitor pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Se taie în triunghiuri, se pune câte o bucățică de rahat și se rulează.

4. Se pun cornulețele într-o tavă de cuptor în care ați pus o hârtie de copt în prealabil și se lasă pentru 10-15 minute la cuptor. După ce se scot din cuptor, se trec prin zahăr pudră și se lasă la răcit, după care puteți servi cornulețele cu rahat.

Foto: Tarabucatelor.ro

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa