Compot de vişine

Iulia Mirică

Rețeta bunicii de compot cu vișine

Având în vedere că ne apropiem de sezonul perfect pentru a cumpăra fructe proaspete din piață, ne-am gândit că e timpul să vă prezentăm o rețetă de compot de vișine. Este ideală pentru a conserva fructele o perioadă mai mare. Modalitatea de preparare este ușoară, la îndemâna oricui!

Ingrediente pentru compot de vișine:

1 kilogram de vișine fără sâmburi (1,4 kilograme cu tot cu sâmburi)
100 de grame de zahăr
zeama de la 1/2 de lămâie

4 pași pentru a prepara compot de vișine:

1. Vișinele se spală, se curăță de codițe și le scot sâmburii. Se depozitează în borcane de sticlă, aproximativ 3/4 din fiecare borcan să fie umplut cu aceste fructe.

2. Între timp, se pune într-o oală mare apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, de adaugă și zahărul, se învârte bine, până când se dizolvă complet, se stinge focul și se adaugă și zeama de lămâie.

3. Se toarnă siropul în fiecare borcan, până se umplu până la gura borcanelor și se pun capacele. Se depozitează borcanele într-un recipient, cum ar fi o tavă încăpătoare, pe un prosop sau o păturică, lăsând spațiu între ele.

4. Tava cu borcane se lasă la rece cât timp se preîncălzește cuptorul la 180°C și se lasă tava pentru o oră în cuptor. Se scot din cuptor, se acoperă cu un prosop sau o pătură și se lasă la răcit.

Sfat:

Ca alternativa la sterilizarea borcanelor după ce ați adăugat vișinele, spălați-le bine cu apă și săpun, apoi lăsați-le să se usuce la temperatură foarte scăzută în cuptor. Alternativ, le puteți lăsa la un ciclu de spălat în mașina de spălat vase. Umpleți borcanele în timp ce acestea sunt calde încă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa