Colţunaşi cu brânză de vaci

Iulia Mirică
coltunasi-cu-branza-dulce-totul-despre-mame

  Gustul copilăriei – colțunași cu brânză de vaci

  Printre rețetele care ne aduc aminte de gusturile copilăriei se numără și aceasta de colțunași cu brânză de vaci. Este un preparat cu rădăcini moldovenești, însă gustul acestuia îi va încânta pe cei dragi, indiferent din ce zonă provin.

  Puteți servi celor dragi acest preparat cu smântână sau cu unt topit alături, cu fructe proaspete sau cu dulceața favorită.

  Ingrediente pentru colțunași cu brânză de vaci:

  pentru aluat:
  250 grame de făină
  100 mililitri de apă
  1/2 ou
  1/2 linguriță de sare
  1,5 linguri de ulei

  pentru umplutură:
  1 ou
  250 grame de brânză de vaci proaspătă
  2 linguri de zahăr
  1/2 păstaie de vanilie

  4 pași pentru a prepara colțunași cu brânză de vaci:

  1. Pentru prepararea aluatului, într-un bol mare, se amestecă făina, jumătatea de ou bătut, uleiul și sare. Se amestecă ușor, adăugându-se și apa treptat. Se frământă pentru aproximativ 5 minute, se pune pe o suprafață întinsă, acoperit cu o folie de plastic. Se lasă o jumătate de oră să crească, la temperatura camerei.

  2. Între timp, se prepară compoziția pentru colțunași. Se pune brânza într-un bol, alături de ou, semințele din interiorul păstăii de vanilie și se amestecă bine. Se adaugă și zahărul și se mai amestecă încă o dată.

  3. Aluatul se presară cu făină, după care se întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar, se taie aluatul. La mijlocul cercurilor de aluat se pune câte o linguriță de umplutură cu brânză, după care se închide aluatul. Cu o furculiță, se presează marginile, pentru a nu ieși compoziția.

  4. Se repetă procesul până când terminați ingredientele. Se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă colțunașii. Aceștia se lasă încă 2-3 minute din momentul în care se ridică la suprafață. Se pot servi cu puțin unt topit deasupra, precum și cu smântână, după preferințe.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa