Clătite cu făină integrală de grâu şi ovăz

Iulia Mirică

Gustul delicios al sănătății – clătite cu făină integrală de grâu și ovăz

Câteodată ne dorim alternative mai sănătoase la rețetele care ne plac atât de mult, așa că v-am pregătit o rețetă de clătite cu făină integrală de grâu și ovăz. Gradul de dificultate al acesteia este scăzut, timpul necesar este de aproximativ 25 de minute, însă rezultatul final vă va face să sacrificați această perioadă de timp mai des.

Ingrediente pentru 7-8 clătite cu făină integrală de grâu și ovăz:

1 cană cu făină integrală de grâu (123 grame)
1/2 cană de fulgi de ovăz (40 grame)
1/4 linguriță de sare
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de scorțișoară
1 ou mare (sau 2 albușuri)
1 cană cu lapte (240 mililitri)
2 linguri de zahăr brun
1/4 cană de iaurt grecesc (63 grame)
1 linguriță de esență de vanilie

5 pași pentru a prepara clătite cu făină integrală de grâu și ovăz:

1. Într-un bol, se pun făina, sarea și praful de copt. Fulgii de ovăz se fărâmițează și se adaugă peste făină.

2. Într-un bol separat, se amestecă oul și laptele împreună. Se adaugă și zahărul brun și iaurtul, amestecând până când nu rămân cocoloașe deloc. Se pune esența de vanilie și se amestecă până când avem o compoziție omogenă.

3. Se face o adâncitură în mijlocul ingredientelor uscate și se toarnă compoziția cu lapte. Se amestecă ușor până când se combină. Nu amestecați repede sau foarte mult, deoarece clătitele vor fi tari și dense.

4. Se încălzește o tigaie de ceramică la foc mediu. Se toarnă un strat de ulei. DUpă ce se încălzește, se pune aproximativ 1/4 de ceașcă de aluat în tigaie. Gătiți până când marginile devin arămii și încep să se formeze bule pe centru sau în lateral, aproximativ 1 minut. Se întoarce pe cealaltă pare și se mai lasă 1-2 minute.

5. Puneți câte un strat de ulei în tigaie pentru fiecare clătită și repetați procesul de gătit până când se termină compoziția.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa