Clătite americane – preparatul ideal pentru dimineţi dulci

Iulia Mirică

Rețetă delicioasă de clătite americane

Această rețetă de clătite americane este perfectă pentru un mic dejun de poveste alături de pofticioșii din familie. În loc de a apela la rețeta franțuzească de clătite subțiri, încercați aceste clătite americane, care sunt pufoase și groase, ca să nu mai spunem și ușor de preparat. Alternativa aceasta la clătitele normale ne oferă posibilitatea adăugării unor fructe proaspete în compoziție, făcând acest preparat să fie delicios și sănătos pentru cei mici. Iată cât de ușor și rapid se prepară aluatul de clătite americane!

Vă avertizăm că familia vă va cere des acest mic dejun sau chiar desert, așa că vă puteți gândi de pe acum ce combinații savuroase puteți face.

Ingrediente pentru clătite americane:

3 ouă mari
115 grame de făină albă
1 vârf de linguriță de praf de copt
140 mililitri de lapte
1 vârf de cuțit de sare

3 pași pentru a prepara 4 porții clătite americane:

1. Se separă gălbenușurile de albușuri, în două boluri diferite. Împreună cu gălbenușurile se adaugă făina, praful de copt și laptele și se amestecă bine, până obțineți un aluat gros omogen. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare. Se adaugă în aluat, se amestecă ușor, până când se întrepătrund ingredientele și vă puteți apuca de gătit.

2. Se încălzește o tigaie de ceramică la foc mediu. Se toarnă un polonic de aluat în tigaie, se lasă câteva minute pe o parte, până când începe să devină marginile arămii. În acest timp, puteți adăuga diverse fructe peste clătită, cum ar fi coacăze, bucățele de banană, ciocolată rasă, pancetta sau orice altceva doriți. Se întoarce clătita și se lasă până când se gătește și cealaltă parte.

3. Puteți face aceste clătite american absolut cât de mari sau mici doriți. Le puteți servi simple sau cu sirop de arțar, dulceață, cu unt sau chiar și cu smântână.

Te-ar mai putea interesa