Ciocolată de casă ca în copilărie

TOTUL DESPRE MAME

Nu știm dacă pentru voi ciocolata de casă are o semnificație aparte, dar noi ne amintim că era unul dintre deserturile preferate din copilăria noastră.

Când aflam că în bucătărie se face ciocolată de casă, o țineam numai în țopăituri și chiuituri de bucurie.

Și vrem să vă spunem un secret: când am gustat din ciocolata făcută după rețeta de mai jos, am avut aceeași reacție.

Da, adică am țopăit de fericire! (Asta până când ne-au atras atenția vecinii că li se clatină lămpile.)

Ingrediente:

  • 125 de ml de apă
  • 300 g zahăr
  • 70 g cacao
  • 200 g unt
  • 500 g lapte praf
  • 1 linguriță esență de rom
  • 100 g de nuci tăiate grosier

Cum se face?

Puneți apa la fiert și adăugați zahărul. Lăsați la foc mic până când dă în clocot și amestecul începe să se îngroașe ușor. Acum adăugați untul și amestecați compoziția cu telul până când untul se topește. Adăugați și pudra de cacao, puțin câte puțin, și amestecați în continuare cu telul. Puneți și esența de rom și laptele praf, amestecând în continuare, până când toate ingredientele se transformă într-o cremă omogenă. Aruncați și nucile deasupra, mai amestecați cu telul de câteva ori și gata, puteți opri focul. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați deasupra crema de ciocolată fierbinte. Lăsați-o peste noapte la rece. Dacă vreți să o tăiați în pătrate înalte, alegeți o tavă îngustă, de exemplu o formă de chec, iar dacă vreți să o tăiați în bucățele subțiri, alegeți o tavă întinsă. Și încă ceva: în weekendurile în care copiii sunt la bunici, puteți adăuga la compoziția ciocolatei de casă și două linguri de cafea, de whisky sau de coniac, pentru un răsfăț total.

Și, pentru că tot a venit vorba de deserturi din copilărie, de ce nu ați încerca și un salam de biscuiți sau niște friganele cu scorțișoară din belșug?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa