Cheesecake – desertul newyorkez perfect

Iulia Mirică

Rețeta clasică a desertului newyorkez – cheesecake

Cine nu și-ar dori să experimenteze gustul New York-ului? Noi am făcut posibil acest lucru, printr-o rețetă delicioasă de cheesecake, care costă mai puțin decât un bilet de avion, cu siguranță. Uite care este rețeta de desert care îi va încânta pe cei dragi și o vor cere des de-acum încolo.

Ingrediente pentru cheesecake:

pentru blat:
85 grame de unt topit
140 grame de biscuiți digestivi fărâmițați
1 lingură de zahăr

pentru umplutura de brânză:
3 pachete de brânză cremoasă
250 grame de zahăr pudră
3 linguri de făină
1 1/2 linguriță de esență de vanilie
2 lingurițe de coajă rasă de lămâie
1 1/2 lingurițe de zeamă de lămâie
3 ouă mari și 1 gălbenuș
280 mililitri smântână

pentru topping:
140 mililitri de smântână
1 linguriță de zahăr pudră
2 lingurițe de zeamă de lămâie

5 pași pentru a prepara cheesecake:

1. Se poziționează grilajul cuptorului pe mijloc și se încălzește cuptorul la 160°C pe ventilație / 180°C convențional / treapta 4 pe gaz. Se pune hârtie de copt într-o tavă rotundă de torturi.

2. Pentru a prepara crusta/blatul, se topește untul într-o tigaie medie. Se amestecă firimiturile de biscuiți cu zahărul și untul, până când se omogenizeană compoziția. Se pune aceasta în tavă și se coace timp de 10 minute. Se pune la răcit, cât timp preparăm crema.

3. Pentru umplută, se crește temperatura cuptorului la 200°C pe ventilație / 240°C convențional / treapta 9 pe gaz. Cu ajutorul unui mixer, se bate crema de brânză la viteză medie-scăzută, până devine mai cremoasă, pentru aproximativ 2 minute. La viteză minimă a mixerului, se adaugă treptat zahărul, făina și un praf de sare. Se adaugă esența de vanilie, coaja rasă și zeama de lămâie. Treptat, se bat ouăle și gălbenușul în compoziție. Se adaugă și 200 de mililitri de smântâna, până când se omogenizează, iar restul de 80 se păstrează. Aluatul ar trebui să fie neted, oarecum aerisit.

4. Blatul se pune pe o nouă hârtie de copt, se adaugă umplutura și se coace totul timp de 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 90°C pe ventilație / 110°C convențional și se coace pentru încă 25 de minute. Se oprește cuptorul și se testează cheesecake-ul – ar trebui să fie cremos în centru. Se lasă să se răcească în cuptor pentru 2 ore.

5. Cantitatea rămasă de smântână se adaugă peste cei 140 mililitri de smântână pentru topping, alături de zahăr și zeama de lămâie. Se împrăștie acest toping peste brânză, din centru către margini. Se acoperă cu folie și se lasă la frigider pentru cel puțin 8 ore sau peste noapte.

Sfaturi:

Toate ingredientele se țin la temperatura camerei, pentru a evita cocoloașele din compoziții.
Modul în care amestecați ingredientele este vital: evitați cocoloașele din aluat, dar și amestecarea prea intensă a ingredientelor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa