Rețetă de desert pentru sărbători – chef pufos cu portocale
Printre aromele sărbătorilor de iarnă se numără cele de portocale, scorțișoară, nucșoară și multe altele, însă noi v-am pregătit o rețetă de chec pufos cu portocale. Acest preparat este ușor de făcut, rapid și va fi pe placul tuturor musafirilor, cu siguranță. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face și voi acest deliciu culinar acasă!
Ingrediente pentru chec pufos cu portocale:
2 căni cu făină
4 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 1/2 căni cu zahăr granulat
1/2 cană de ulei de floarea soarelui
6 ouă mari
2 linguri de coajă rasă de portocală
1/2 cană cu suc de portocale
1/4 cană cu apă rece
1/4 linguriță de cremă tartar
frișcă pentru servire
3 pași pentru a prepara chec pufos cu portocale:
1. Se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Într-un castron mare, se amestecă făina împreună cu praful de copt, sarea și 1 cană cu zahăr. Se face o gaură în centrul amestecului de făină, iar acolo se adaugă uleiul, gălbenușurile de ou, coaja rasă de portocală, sucul de portocale și 1/4 cană cu apă rece. Se amestecă bine, până când se omogenizează aluatul.
2. Cu ajutorul unui mixer, dat la viteză medie-mare, se amestecă albușurile de ouă și crema de tartar, până când devine o compoziție pufoasă. Treptat, se adaugă jumătatea de cană de zahăr rămasă, câte 1 lingură, amestecându-se până când se integrează ingredientele în compoziție. Cu ajutorul unei spatule flexibile, se adaugă jumătate din amestecul de albuș în aluat, după care se adaugă și restul, ușor, fără a amesteca foarte puternic.
3. Se toarnă aluatul într-o tavă de cuptor pentru checuri și se lasă la copt pentru 55-60 de minute sau până când introduceți o scobitoare în chec, iar aceasta iese curată. Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească complet. Se feliază și se poate servi cu frișcă, dacă doriți.