Chec de post cu ciocolată şi nuci

Iulia Mirică
chec-de-post-cu-ciocolata-totul-despre-mame

  Desert vegan – chec de post cu ciocolată și nuci

  Sunt unele momente când mămicile țin post, însă nu vor să renunțe la deserturile atât de iubite de cei mici. V-am pregătit o rețetă de chec de post cu ciocolată cu nuci, care poate fi preparată foarte ușor, chiar cu ajutorul celor mici în bucătărie. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a prepara un chec delicios de post!

  Ingrediente pentru chec de post cu ciocolată și nuci:

  180 grame de făină albă
  45 grame de amidon de porumb
  130 grame de zahăr
  250 mililitri de lapte de soia
  2-3 linguri de ulei vegetal
  30 grame de nuci prăjite, tocate mărunt
  20 grame de ciocolată neagră (fără lapte)
  3/4 plic de praf de copt
  1/2 plic de zahăr vanilat
  1 vârf de cuțit de sare

  4 pași pentru a prepara chec de post cu ciocolată și nuci:

  1. Într-un bol mare, se adaugă amidonul de porumb, făina și praful de copt. Se amestecă și se adaugă și zahărul, sarea și laptele amestecat cu uleiul în prealabil. Se amestecă iar compoziția, până când devine omogenă.

  2. Într-o tigaie de teflon, se adaugă miezul de nucă și se prăjește, fără ulei, pentru aproximativ 1-2 minute. Se lasă miezul să se răcească, după care se taie mărunt. Ciocolata neagră se taie și ea în bucățele mici. Se adaugă bucățile de nucă și cele de ciocolată în bolul cu făină. Se amestecă bine aluatul.

  3. Într-o tavă înaltă, în care puneți o foaie de copt unsă cu ulei și făină, se adaugă aluatul de chec. Cuptorul se preîncălzește la 170 grade Celsius și se introduce tava de chec. Se lasă pentru aproximativ 40 de minute sau până când este gata checul de post. Puteți testa cu ajutorul unei scobitori în mijlocul acestuia, iar dacă iese curată scobitoarea, înseamnă că este gata.

  4. Se scoate checul din cuptor, se pudrează cu zahărul vanilat și se taie felii după ce se răcește.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa