Iată cum se face cel mai bun gem de căpșune

Iulia Mirică
gem de capsune totul despre mame

Rețetă delicioasă de gem de căpșune

V-am pregătit o rețetă delicioasă de gem de căpșune, care este ușor de pregătit, iar borcănelele puteți să le conservați în propria cămară sau chiar să le faceți cadou celor dragi.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru această rețetă de gem de căpșune:

Ingrediente pentru gem de căpșune:

1 kilogram de căpșune fără frunze
750 grame de zahăr
zeama de la 1 lămâie
puțin unt (opțional)

5 pași pentru a prepara gem de căpșune:

1. Se pregătesc căpșunele prin ștergerea lor cu o bucată de hârtie de bucătărie umedă. Se taie codițele, iar căpșunele mai mari se taie în jumătăți.

2. Se adaugă fructele într-un bol și se amestecă ușor cu zahărul. Se lasă descoperite la temperatura camerei timp de 12 ore sau peste noapte. Acest proces ajută zahărul să se dizolve, fructele nu se dezintegrează prea mult și își păstrează culoarea frumoasă.

3. Înainte de a începe prepararea, se pun 2 farfurii la frigider. Se adaugă zeama de la o lămâie peste căpșune, într-o oală. Se pune pe foc și se fierbe la foc mic.

4. Când se topește complet zahărul, se dă căldura aragazului mai tare, pentru a ajunge la punctul de fierbere. Se fierbe compoziția pentru 5-10 minute, după care se închide focul.

5. Cu ajutorul unei linguri, curățați orice impuritate care a ajuns la suprafață și aruncați-o. Se adaugă puțin unt, dacă doriți, și amestecați bine pentru a se topi. Se lasă gemul pentru 15 minute, după care îl puteți introduce în borcanele sterilizate în prealabil. Gemul poate fi conservat pentru un an, într-un loc răcoros. Se țin borcanele la frigider, după ce le-ați deschis.

Nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa