Rețetă delicioasă de plăcintă cu nuci pecan
Odată cu venirea temperaturilor mai scăzute, ne putem reîntoarce la rețetele preparate la cuptor, aromate și delicioase. Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă absolut delicioasă de plăcintă cu nuci pecan.
Ingrediente pentru plăcintă cu nuci pecan:
pentru aluat:
1 1/4 cană cu făină
2 lingurițe cu zahăr
1/8 linguriță cu sare
1/2 cană cu unt
1 ou mare
pentru umplutură:
5 linguri de unt nesărat
1 cană cu zahăr brun
3/4 sirop de porumb
1/2 linguriță de sare fină
2 căni cu nuci pecan prăjite
2 lingurițe cu esență de vanilie
3 ouă
5 pași pentru a prepara plăcintă cu nuci pecan:
1. Pentru a face aluatul, într-un bol mediu, se amestecă împreună făina, zahărul și sarea. Untul se adaugă printre ingredientele uscate și se pasează cu ajutorul mâinilor. Se adaugă și oul și se amestecă aluatul cu ajutorul unei furculițe sau tot cu mâna. În cazul în care aluatul este prea uscat, se mai adaugă o lingură de apă rece.
2. Aluatul se întinde într-o foaie, cu ajutorul unui sucitor, se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la frigider să se răcească, pentru cel puțin o oră. Se pune aluatul într-o tavă de tarte și se lasă o margine ridicată. Se mai lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
3. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Aluatul se pune din nou în tava acoperită cu hârtie de copt în prealabil și se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pe un raft la mijlocul cuptorului. Se reduce temperatura la 175 grade Celsius și se mai lasă încă 10 minute la cuptor.
4. În timp ce se gătește aluatul, puteți pregăti umplutura. Într-o cratiță medie, se combină untul, zahărul brun, siropul de porumb și sarea. Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând constant. Se mai lasă un minut, după care se stinge focul și se adaugă nucile zdrobite și esența de vanilie. Se lasă 5 minute să se răcească. Se adaugă și ouăle bătute și se toarnă umplutura în crusta fierbinte.
5. Se pune plăcintă pe un raft inferior al cuptorului, pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când este gătită complet.