Cea mai ușoară rețetă de chec

Iulia Mirică
reteta de chec totul despre mame

  Desert ușor și gustos pentru întreaga familie – rețetă de chec

  O rețetă de chec cu vanilie și ciocolată, cum este aceasta, este simplu de preparat, rapidă și delicioasă. Mai mult, poți ține checul într-un container închis, la temperatura camerei, pentru cel mult trei zile, așa că vei avea ce să le pui copiilor pentru gustarea de la școală sau grădi.

  Ingrediente pentru rețetă de chec:

  1/2 cană de unt nesărat, la temperatura camerei
  1 3/4 căni cu făină albă
  2 lingurițe de praf de copt
  1/2 linguriță de sare
  1 cană de zahăr alb granulat
  3 ouă mari, la temperatura camerei
  1 linguriță de esență de vanilie
  2/3 cană de lapte bătut, la temperatura camerei
  1/4 cană de pudră de cacao

  4 pași pentru a prepara rețetă de chec:

  1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge generos cu unt o tavă de cuptor de chec și se dă deoparte. Într-un bol, se amestecă împreună făina, praful de copt și sarea.

  2. Într-un bol de sticlă, se amestecă untul și zahărul până când compoziția devine pufoasă și omogenă, cu ajutorul unui mixer, pentru aproximativ cinci minute. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând, amestecând până când se combină fiecare ou și răzuind pereții bolului, dacă este nevoie. Se adaugă și esența de vanilie, după care se adaugă amestecul de făină în două tranșe, alternând cu laptele bătut și începând și terminând cu făina. Se dă deoparte 1/3 din aluatul făcut.

  3. Într-un alt bol, se amestecă pudra de cacao și 1/4 cană plus două linguri de apă fierbinte, cu ajutorul unei spatule de cauciuc, până când se omogenizează. Se adaugă mixul de cacao în aluatul păstrat deoaparte și se amestecă bine.

  4. Aluatul se adaugă în tavă cu ajutorul unei linguri, în două straturi, alternând linguri de vanilie și ciocolată. Se amestecă în sensul acelor de ceasornic, cu un cuțit, aluatul.

  5. Se dă tava la cuptor, întorcând-o la jumătatea timpului, până când o scobitoare iese curată din chec, pentru 40-50 de minute. Se transferă pe un grilaj pentru a se răci 10 minute. După aceea, se scoate checul din tavă și se lasă să se răcească complet înainte de a fi servit. Opțional, se pudrează cu zahăr.

  Iată încă o rețetă delicioasă de desert de casă, musai de testat: Biscuiți cu unt pentru copii

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa