Ce dulciuri facem de Crăciun?

Delia Grigoroiu
Carrot cake reteta de Craciun / Totul despre mame

Carrot cake reteta de Craciun / Totul despre mame2. O prăjitură festivă: carrot cake

Florina Oprea, creatoarea Secret Kitchen, ne-a dat rețeta ei secretă de tort care face ravagii la toate petrecerile, inclusiv la ale noastre!

Ingrediente pentru carrot cake:

Într-un bol punem ingredientele de mai jos:

2 cești făină integrală
2 lingurițe praf de copt fără aluminiu
2 lingurițe amoniu
2 lingurițe scorțișoară
3/4 lingurița sare

În alt bol batem 4 ouă cu o ceașcă de zahăr. Peste ouăle bătute, adăugăm pe rând:

1 linguriță vanilie
o ceașcă de ulei de rapiță/floarea soarelui
1/2 ceașca de lapte bătut.

Aducem și trei cești de morcov ras în această compoziție și o ceașcă de nucă măcinată. Peste acest melanj turnam ingredientele uscate și avem grijă să nu rămână cocoloașe. Vărsăm compoziția în tava bine unsă cu unt și un pic de făină și o băgăm în cuptorul încins în prealabil.

Îl lăsăm ~45min la 160 grade Celsius.

Ingredinte pentru cremă:
600gr crema fina de brânză la temperatura camerei
115 gr unt
1 ceașcă zahăr pudră
Punem în mixer untul cu zahărul și îl batem spumă. Adăugam crema de brânză și lăsăm 5 minute la mixer. Trebuie să fie spumă. Tăiem blatul în două după ce s-a răcit și îl umplem cu această cremă. Ornăm cu nuca tăiată mediu sau fulgi de nucă de cocos.

Crăciun fericit!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa