Ce dulciuri facem de Crăciun?

Delia Grigoroiu
Carrot cake reteta de Craciun / Totul despre mame

Biscuiți cu cocos și mere rase / Totul despre mame

2 rețete imbatabile de dulciuri pentru Crăciun

Vă lăsăm mai jos lista de dulciuri de Crăciun selectată de redactorii echipei TOTUL DESPRE MAME, pe încercate și pe gustate chiar acasă la noi. Desigur, propunerile de mai jos sunt ușor de făcut împreună cu copiii noștri.

1. Ceva ușor în Ajun de Crăciun: biscuiți cu fulgi de cocos

Bloggerița Claudia Rusu are o rețetă minunată de biscuiți cu cocos și mere rase, buni de lăsat chiar lângă paharul de lapte pentru Moș. Iată cum se prepară:

Ingrediente pentru biscuiți cu fulgi de cocos:

300 grame făină integrală de grâu
50 grame amidon
50 grame fulgi de cocos
100 grame unt de cocos
două mere rase
un plic praf de copt
o jumătate de linguriță de sare
două linguri de zahăr
o linguriță de scorțișoară măcinată

Cum se fac biscuiții cu fulgi de cocos?

Merele se curăță de coajă si se dau pe răzătoare. Punem merele împreună cu două linguri de zahăr și scorțișoară într-o cratiță și le lăsăm să scadă împreună la foc mic, cât să se topească zahărul și să se mai evapore apa. Se dau de pe foc când sunt gata. Peste merele călduțe punem untul de cocos care se va topi de la temperatura lor în timp ce se amestecă. Adăugăm fulgii de cocos, amidonul amestecat cu praful de copt și sarea, făina cernută și amestecăm totul bine până obținem un aluat elastic și ușor de întins. Pe suprafața de lucru, presăram făina și întindem cu ajutorul sucitorului o parte din aluat pe care îl tăiem cu ajutorul formelor pentru făcut biscuiți. Punem biscuiții în tava în care am pus în prealabil hârtie de copt și dăm la cuptor la 190 de grade timp de un sfert de oră. Nu îi lăsați mai mult pentru că se vor arde.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa