Caramele de casă

Iulia Mirică
caramele-de-casa-totul-despre-mame

Rețetă de caramele de casă

Pentru că știm din proprie experiență că este o misiune imposibilă să ținem copiii departe de dulciuri, vă propunem ca, măcar din când în când, să preparăm noi înșine, în propria bucătărie, cele mai dorite și iubite dulciuri pe care de obicei le găsim în magazine.

Pentru astăzi, v-am pregătit o rețetă de caramele de casă, care este foarte ușor de preparat și pentru care le puteți cere ajutorul chiar și copiilor în bucătărie.

Ingrediente pentru caramele de casă:

1/2 cană de smântână
2 linguri de unt nesărat
1/4 linguriță de sare
3/4 cană de zahăr granulat
2 linguri de sirop de porumb
2 linguri de apă
1/2 linguriță de esență de vanilie

4 pași pentru a prepara caramele de casă:

1. Se pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor și se unge cu puțin ulei. Într-o cană mare, se adaugă smântâna, untul și sarea. Se pune cana la cuptorul cu microunde, în reprize de 30 de secunde, până când se topesc ingredientele. Se dă deoparte.

2. Într-o cratiță mare, se adaugă zahărul, siropul de porumb și apa. Se dă focul mare și se fierbe, fără a amesteca, după care se închide focul.

3. Se adaugă compoziția cu sirop de porumb în cea cu smântână ușor, amestecându-se încet. Se dă iar drumul la foc, la mare, și se gătește până când ajunge compoziția la o temperatură de 121 grade Celsius.

4. Se închide focul și se adaugă esența de vanilie. Se amestecă ușor, până când se combină toate ingredientele. Se toarnă imediat amestecul pe tava de cuptor. Nu răzuiți partea inferioară a vasului. Se lasă să stea timp de câteva ore sau chiar peste noapte, dacă aveți timp. Se taie în ce formă doriți caramelele și se învelesc individual în hârtie cerată.

Te-ar mai putea interesa