Căpşune învelite în ciocolată

Iulia Mirică

Desertul perfect pentru a fi savurat în familie – căpșune învelite în ciocolată

Pentru o rețetă delicioasă de căpșune învelite în ciocolată, nu aveți nevoie de mult timp sau experiență, însă ingredientele pe care le utilizați pot face într-adevăr diferența, așa că vă sfătuim să folosiți căpșune coapte și aromate și ciocolată de cea mai bună calitate. Singurul truc pe care trebuie să-l cunoașteți, înainte de a vă plânge că nu v-a ieșit rețeta, este că fructele trebuie să fie perfect uscate. Orice picătură de apă, rămasă după spălarea căpșunelor, va impiedica ciocolata să se lipească de acestea. După clătire, este recomandat ca fructele să fie tamponate cu ajutorul unui prosop de hârtie și lăsate puțin pe un prosop de bucătărie, până sunt uscate complet.

Ingrediente pentru căpșune învelite în ciocolată:

500 grame de căpșune proaspete (sau banane în extrasezon)
350 grame de ciocolată neagră
80 grame de ciocolată albă (opțional, pentru decor)

3 pași pentru a prepara căpșune învelite în ciocolată:

1. Se spală căpșunele sub un jet de apă rece și se lasă la uscat. Între timp, se pune o cană de apă într-o oală la fiert, ciocolata neagră se rupe bucățele și se pune într-un alt vas, deasupra apei care fierbe (la bain-marie). Se lasă ciocolata până când se topește și devine o compoziție omogenă, învârtind din când în când. Se dă la o parte de pe foc.

2. Vasul cu ciocolată topită se pune pe un prosop pe masă, se trec căpșunile pe rând prin ciocolată, ținându-se de codiță, și se pun pe o tavă acoperită cu hârtie de copt sau foaie cerată la uscat. Puteți pune tava și la frigider, pentru a grăbi procesul.

3. Între timp, se topește și ciocolata albă la bain-marie și se pune într-o pungă, pe care o înnodați la capăt. Se taie puțin vârful și se decorează căpșunele învelite în ciocolată neagră. Se lasă puțin la răcit, după care se pot servi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa