Budinci individuale de pâine cu lapte bătut

Anca Vlad
lapte bătut

  Frumusețea budincilor de pâine constă în prepararea ușoară și variatatea de arome ce pot fi utilizate modificând foarte puțin rețeta de bază. Pentru că se folosește lapte bătut în prepararea lor, acestea vor avea o textură nobilă.

  Aceste budinci individuale sunt dulci fără a fi prea dulci și asigură savoarea pentru care este cunoscut laptele bătut. Ele sunt umede și moi în înterior, perfecte pentru desfătare atunci când e urât afară. Având în vedere că laptele bătut este mai puțin bogat în grăsimi, aceste budinci sunt mai ușoare decât alte budinci de pâine care necesită smântână pentru a îmbogăți gustul.

  Budincile sunt relativ banale și poți adăuga stafide, cireșe confiate sau bucăți de ciocolată pentru a schimba aroma. Acestea pot fi acoperite cu sos de unt și scotch, adăugând o aromă dulce fără a o acoperi pe cea de lapte bătut. Vara sunt minunate servite cu coacăze și puțină frișcă.

  Vei avea nevoie de șase boluri pentru a face această rețetă, dar poți folosi și o tavă ceramică pe care să o ții la cuptor pentru 40-45 minute.

   Budinci individuale de pâine cu lapte bătut (6 porții)

  INGREDIENTE

  5 cești de pâine pentru sandvișuri (sau alt tip de pâine albă)  tăiată cuburi-aprox jumătate de franzelă

  1 cană de lapte

  1 cană lapte bătut

  2 ouă mari

  ½ cană zahăr

  ¼ lingură sare

  1 lingură esență de vanilie

  PREPARARE

  Preîncăzește cuptorul la 180 grade. Unge cu unt sau cu ulei cele șase boluri de ceramică.

  Într-un bol mare amestecă laptele, laptele bătut, ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie până când obții o textură fină. Adaugă cuburile de pâine și incorporează-le ușor folosind o spatulă. Se lasă 5 minute pentru a absoarbe puțin lichid.

  Folosește o lingură mare pentru a distribui egal amestecul în boluri. Așază bolurile pe hârtie de copt (le poți înveli in folie de aluminiu pentru a evita să curgă pe margini).

  Se lasă la cuptor 20-25 minute până când budincile sunt crescute.

  Înainte de servire, budincile se lasă la răcit timp de 10 minute. Acestea se pot dezumfla ușor pe măsură ce se răcesc.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa