Budincă de seminţe de chia şi fructe

Iulia Mirică
budinca-de-chia-cu-fructe-totul-despre-mame

Sănătate într-un bol – budincă de semințe de chia cu fructe

Aceasta este o rețetă rapidă de budincă de semințe de chia, cu fructe. Nu trebuie să dați drumul aragazului sau cuptorului, însă va trebui să așteptați o noapte pentru a vă bucura de aromele acestui preparat sănătos. Timpul de preparare, petrecut în bucătărie, este de aproximativ 40 de minute, iar ingredientele din această rețetă vă ajung pentru a face 4 porții. Consistența budincii variază în funcție de laptele de migdale folosit, așa că nu vă faceți griji în cazul în care budinca pare prea solidă sau prea lichidă. Dacă budinca pare prea lichidă, puteți adăuga mai multe semințe de chia, lăsând să stea încă 30 de minute. Dacă budinca este prea solidă, încercați să adăugați mai mult lapte de migdale.

Ingrediente pentru budincă de semințe de chia și fructe:

1 cană cu lapte de migdale neîndulcit, cu aromă de vanilie
1 cană cu iaurt grecesc (grăsime 2%)
2 linguri de sirop de arțar (+4 linguri pentru servire)
1 linguriță de extract de vanilie
sare
1/4 cană de semințe chia
2 căni cu fructe: căpșune, afine, piersici, rodii etc
1/4 cană cu migdale

3 pași pentru a prepara budincă de semințe de chia și fructe:

1. Fructele se spală bine sub un jet de apă rece și, dacă e cazul, se taie bucățele. Migdalele se rumenesc puțin și se taie în bucăți mici.

2. Într-un bol mediu, se amestecă ușor laptele migdale, iaurtul grecesc, 2 linguri de sirop de arțar, esența de vanilie și 1/8 linguriță de sare. Se adaugă și semințele de chia și se lasă să stea 30 de minute. Se amestecă compoziția, pentru a distribui semințele, în cazul în care au rămas la baza bolului. Se acoperă bolul cu o folie alimentară și se lasă la frigider peste noapte.

3. A doua zi, într-un bol mediu, se amestecă fructele cu 4 linguri de sirop de arțar. Se adaugă și migdalele mărunțite și se amestecă ușor. Budinca de semințe de chia se pune în 4 boluri, iar amestecul cu fructe se toarnă deasupra acesteia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa