Budincă de orez cu fructe

Iulia Mirică

Rețetă pe gustul copiilor – budincă de orez cu fructe

O porție de budincă de orez cu fructe este desertul perfect pentru cei mici, iar varietatea fructelor pe care le puteți folosi va da diversitate de fiecare dată acestei rețete. Fructele roșii sunt o combinație perfectă pentru budincă, dând savoare preparatului.

Ingrediente pentru 6 porții de budincă de orez cu fructe:

2 pumni de fructe uscate (afine, vișine, merișor)
120 grame de orez
750 mililitri de lapte degresat
250 mililitri de smântână
1 baton de scorțișoară
1 păstaie de vanilie
1 mână de coacăze roșii proaspete/1 mână de sâmburi de rodie

3 pași pentru a prepara budincă de orez cu fructe:

1. Fructele uscate se pun într-o tigaie de oțel inoxidabil, alături de o lingură de zahăr și apă suficientă pentru a le acoperi. Se pune tigaia pe plită și se încălzește la foc mic pentru aproximativ 10 minute, după care se adaugă 5 linguri de apă rece și se pasează compoziția cu ajutorul unui blender. Se strecoară fructele printr-o sită, se gustă și se mai amestecă puțin zahăr, dacă mai este nevoie.

2. Într-o cratiță mai mare se adaugă orezul, laptele, smântâna, zahărul care a mai rămas și batonul de scorțișoară și se pun pe aragaz, la foc mic. Batonul de vanile se taie pe lung, se scot semințele afară și se adaugă ambele componente în oala cu orez. Se amestecă bine și se aduce la foc mic la punctul de fierbere.

3. Se fierbe orezul în continuare, la foc mic, pentru 30-35 de minute, amestecând din când în când, până când tot lichidul este absorbit, iar orezul este fiert. Se toarnă budinca de orez fiert în boluri, se amestecă împreună cu sosul de fructe preparat, iar pe deasupra se pun fructele roșii proaspete, chiar înainte de a servi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa