Budincă parfumată de orez cu stafide
Ingrediente:
- 1 cană de orez nefiert
- 2 căni de apă
- 2 căni de lapte
- 3 ouă
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/3 cană de stafide
- 1 linguriţă de esenţă naturală de vanilie
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară
- 1 praf de nucşoară
Mmm! Unul dintre motivele pentru care uneori visăm la un cod galben de viscol şi ninsoare (sau măcar la o ploaie mocănească) este mirosul de scorţişoară şi de orez cu lapte care ne ia în braţe în timp ce ne uităm pe geam şi ne văităm de vremea proastă. S-a stabilit: când n-avem niciun chef să scoatem nasul din casă, putem să facem o delicioasă budincă de orez. Iată reţeta:
Fierbeţi orezul în apă timp de 25-30 de minute. În timpul acesta puneţi şi cuptorul la treabă şi preîncălziţi-l la la 165 de grade Celsius. Într-un vas înalt, mixaţi ouăle bine, adăugaţi zahărul şi continuaţi să mixaţi. În spuma de ou turnaţi laptele, esenţa de vanilie şi sarea. La final, adăugaţi orezul fiert şi scurs şi stafidele înmuiate în prealabil. Puneţi compoziţia într-un vas pentru copt şi puneţi vasul în cuptorul deja fierbinte, pentru 30 de minute sau până când reuşiţi să desprindeţi cu cuţitul budinca de pereţii vasului.
Atenţie, noi vă sfătuim să închideţi bine uşile, dacă mirosul ajunge la vecini s-ar putea să vă treziţi cu mulţi musafiri la masă.