Brioșe în două culori

Iulia Mirică
briose in doua culori totul despre mame

Desertul perfect pentru micii pofticioși – brioșe în două culori

Nu știm cine a inventat brioșele, dar am vrea să îi transmitem mulțumiri! Brioșele se fac repede, ușor, cu ingrediente pe care le avem la îndemână, sunt iubite de copii și își găsesc foarte bine locul în pachetul pe care cei mici și-l iau la grădiniță, la școală sau în parc.

Iată rețeta noastră de brioșe în două culori, care vor fi pe placul întregii familii:

Ingrediente pentru brioșe în două culori:

2 căni cu făină
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1/2 cană de unt, la temperatura camerei
1/2 cană de zahăr alb granulat
2 ouă mari
1/2 cană de lapte bătut
1/2 linguriță de esență de vanilie
1/2 cană de fulgi de ciocolată, topiți

5 pași pentru a prepara brioșe în două culori:

1. Se încălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Se ung cu unt 10 forme de brioșe. Într-un bol, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

2. Într-un alt bol, folosind un mixer electric setat la viteză medie sau un tel, se amestecă untul cu zahărul, până când compoziția devine luminoasă și pufoasă, pentru aproximativ trei minute.

3. Se adaugă și ouăle și laptele bătut, amestecând bine, până când se omogenizează compoziția. Se toarnă amestecul lichid în făină, amestecând cu grijă, până când se întrepătrund ingredientele. Se împarte aluatul format între două boluri.

4. Într-unul dintre boluri se adaugă esența de vanilie, iar în celălalt fulgii de ciocolată topiți în prealabilă. Se adaugă în formele de brioșe aluatul cu vanilie, pe jumătate, turnând aluatul cu ciocolată în cealaltă jumătate.

5. Se gătesc brioșele, până când o scobitoare introdusă la mijloc iese curată, pentru 15-17 minute. Se lasă să se răcească complet, după care pot fi savurate.

Dacă ești în căutare de rețete de dulciuri delicioase, făcute în propria ta bucătărie, te sfătuim să răsfoiești rubrica noastră de deserturi. 

Ah, și dă-ne un like pe Facebook, vei găsi acolo tot ce avem mai bun. De citit sau de mâncat! 🙂

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa