Cum faci un blat de tort (simplu)

Iulia Mirică
blat de tort simplu totul despre mame

Cea mai aromată rețetă de blat de tort simplu

Tocmai ți-a trecut prin cap cea mai tare rețetă de cremă de tort? Ei bine, noi îți venim în ajutor cu cea mai aromată rețetă de blat, în plus foarte ușor de preparat. Află mai jos, așadar, cum poți face acasă un tort de 1000 de ori mai delicios decât la cofetărie.

P.S. Să ne spui dacă cei mici au fost de acord cu noi.

Iată și propunerile noastre de creme de tort de casă: 2 rețete de cremă de tort cu ciocolată

Ingrediente pentru blat de tort simplu:

450 de grame de unt nesărat
3 căni cu zahăr alb granulat
6 ouă mari
4 1/2 căni cu făină albă
1 1/2 linguri de praf de copt
1/2 linguriță de sare
1 1/2 căni cu smântână
1 1/2 linguri de esență de vanilie
1 linguriță de esență de nucă de cocos (opțional)

4 pași pentru a prepara blat de tort simplu:

1. Se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Se ung cu unt două tăvi de tort, de 25 centimetri, și se dau deoparte.

2. Într-un bol, se amestecă împreună untul și zahărul, cu ajutorul unui mixer, pentru aproximativ 5 sau 6 minute. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând, și se bate compoziția, până când devine cremoasă, ocazional curățând pereții bolului cu ajutorul unei spatule.

3. Într-un castron mare, se cern împreună făina, praful de copt și sarea. Într-un bol mic, se amestecă smântâna, esența de vanilie și esența de nucă de cocos, dacă folosești. Cu ajutorul mixerului, setat pe viteză mică, se adaugă amestecul de făină, alternând cu amestecul de smântână. În principiu, trebuie să începi și să termini cu făina și să le amesteci, până când obții o textură omogenă.

4. Se toarnă aluatul în tăvile de tort pregătite și se gătește până când se introduce o scobitoare în mijloc și iese curată, pentru 40-45 de minute. Se lasă să se răcească pe un raft, înainte de a scoate blatul din tăvi.

O altă variantă de rețetă de blat găsiți aici: Cum faci un blat de tort pufos.

Dă-ne și un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce gătim! 🙂

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa