Biscuiţi digestivi cu scorţişoară

Iulia Mirică
biscuiti-digestivi-cu-scortisoara-totul-despre-mame

    Rețetă pentru un desert ușor – biscuiți digestivi cu scorțișoară

    Acești biscuiți digestivi sunt acei biscuiți tari, semi-dulci, care merg perfect cu o cană de lapte sau de ceai. De asemenea, sunt perfecți și pentru prepararea unor prăjituri, așa că puteți să-i faceți în propria bucătărie și să vă hotărâți mai târziu cum doriți să-i consumați. Timpul de preparare al acestui desert este de 45 de minute, iar cel de gătit de aproximativ 12 minute, ingredientele pregătite ajungând pentru aproximativ 25 de biscuiți.

    Ingrediente pentru biscuiți digestivi cu scorțișoară:

    150 grame de făină integrală simplă
    1 linguriță de praf de copt
    1/2 linguriță de sare
    1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
    30 grame de fulgi de ovăz
    20 grame de tărâțe
    100 grame de zahăr muscovado
    50 grame de unt nesărat, tăiat în bucăți mici
    4 linguri de lapte
    1 linguriță de scorțișoară

    5 pași pentru a prepara biscuiți digestivi cu scorțișoară:

    1. Într-un bol mare, se cern făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu, având grijă să adăugați ce rămâne și în sită. Se adaugă și fulgii de ovăz, tărâțele și zahărul, amestecând bine, pentru a se combina ingredientele.

    2. Se adaugă untul și se freacă bine cu ajutorul vârfului degetelor, până când amestecul are o textură asemănătoare pesmetului. Se adaugă 3 linguri de lapte și scorțișoara, amestecând, până când amestecul se transformă într-un aluat moale. În cazul în care amestecul este un pic uscat, se adaugă încă o lingură de lapte.

    3. Aluatul se așază pe o hârtie de copt și se întinde cu ajutorul unui sucitor, după care se face într-un rulou de 25 centimetri lungime. Se înfășoară hârtia în jurul aluatului și se rulează înainte și înapoi. Se închid vârfurile hârtiei, pentru a sigila. Se lasă aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

    4. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius / treapta 5 pe gaz. Se desface aluatul, iar cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se taie felii de 8 milimetri grosime. Se dau biscuiții la cuptor, pe o tavă acoperită cu foaie de copt, și se lasă pentru 12 minute sau până când se rumenesc ușor.

    5. Se transferă biscuiții pe un raft și se lasă să se răcească de tot înainte de a fi consumați. Aceștia pot fi ținuți până la 5 zile într-un recipient etanș.

    Citește și:
    10 gustări amuzante pentru mofturoşii care merg la şcoală
    Biscuiţi de casă pentru bebeluşi
    Biscuiţi cu mere (de la 1 an)
    Biscuiţi delicioşi cu unt şi musli – o gustare pentru orice vârstă!

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa