Rețetă de bezele moi americane

Iulia Mirică
reteta de bezele
reteta de marshmellow

Rețetă de bezele moi americane

Știm cât de ușor ar fi să mergeți până la supermarket și să puneți o pungă cu bezele moi în coș, însă varianta preparată acasă duce la evitarea prezenței ingredientelor necunoscute din compoziția acestui desert delicios, care-l fac să reziste mai mult pe rafturi. Cu toate acestea, rețeta pe care v-am pregătit-o de bezele moi de casă va rezista până la 2 săptămâni într-o cutie etanș, la temperatura camerei.

Ingrediente pentru bezele moi americane:

ulei vegetal (preferabil sub formă de spray)
1 cană cu apă rece
3 plicuri de câte 7 grame de gelatină
2 căni cu zahăr
2/3 cană de sirop de porumb
1/4 linguriță de sare
2 lingurițe de esență de vanilie
1/2 cană cu făină de cartofi
1/2 cană cu zahăr pudră

5 pași pentru a prepara bezele moi americane:

1. Se pune o foaie de copt într-o tavă de cuptor. Foaia se stropește cu ulei vegetal. Se toarnă 1/2 cană cu apă rece într-un castron de mixer. Se presară gelatina peste apă, se lasă până când se înmoaie gelatina și absoarbe apa, pentru cel puțin 15 minute.

2. Se combină 2 căni de zahăr cu siropul de porumb, sarea și restul de jumătate de cană cu apă într-o cratiță medie. Se amestecă toate la foc mic-mediu, până se dizolvă zahărul, după care creșteți focul și aduceți compoziția la punctul de fierbere. Se lasă, fără a învârti, timp de aproximativ 8 minute pe foc.

3. Cu ajutorul mixerului setat la viteză redusă, se toarnă încet siropul fierbinte în amestecul de gelatină. Treptat, se crește viteza mixerului și se bate compoziția până când devine un amestec foarte gros și rigid, pentru aproximativ 15 minute. Se adaugă esența de vanilie și se amestecă pentru aproximativ 30 de secunde.

4. Se adaugă compoziția formată în tava pregătită. Se nivelează suprafața cu o spatulă umedă. Se lasă descoperită, la temperatura camerei, pentru aproximativ 4 ore.

5. Se amestecă făina de cartofi cu zahărul pudră într-un castron mic. Se cerne acest amestec pe suprafața de lucru, formând un dreptunghi. Se adaugă blocul de bezea peste acesta, după care se taie în ce forme doriți.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa