Bezele de casă simple

Iulia Mirică
bezele de casa totul despre mame

Rețetă pentru un desert mult râvnit – bezele de casă simple

Știm cu toții cât de bune sunt acele bezele de casă moi, gătite după rețeta americană, însă vă este dor, cu siguranță, și de varianta de bezele sfărâmicioase și foarte dulci, care ne amintesc de copilărie și de deserturile făcute de bunicile noastre. Este un preparat ușor de făcut, pe care nu îl va uita nimeni prea curând.

Ingrediente pentru bezele de casă simple:

4 albușuri mari de ou, la temperatura camerei
115 grame de zahăr alb granulat
115 grame de zahăr pudră

5 pași pentru a prepara bezele de casă simple:

1. Se încălzește cuptorul la 100 grade Celsius pe ventilație / 110 grade Celsius / treapta 1/4 pe gaz. Se pune o hârtie cerată în două tăvi de cuptor.

2. Cele patru albușuri mari de ou se adaugă într-un bol mare de sticlă (neapărat nu din plastic). Se bat la viteză medie cu ajutorul unui mixer, până când compoziția seamană cu un nor pufos și se ridică în vârfuri rigide.

3. Se mărește viteza mixerului și se adaugă zahărul granulat, câte o lingură pe rând. Se amestecă în continuare, pentru 3-4 secunde, după fiecare lingură de zahăr adăugată. Este important ca zahărul să se adauge treptat, deoarece ajută la prevenirea la scurgerea bezelei mai târziu. Atunci când este gata, amestecul trebuie să fie gros și lucios.

4. Se cerne o treime din cantitatea de zahărul pudră peste amestec, apoi se amestecă ușor cu o spatulă de cauciuc. Continuați să cerneți zahărul pudră peste, câte o treime pe rând.

5. Se ia o lingură din amestec. Cu ajutorul altei linguri de desert, se adaugă pe foaia de copt, formând o bezea ovală. Se repetă procedeul cu toată compoziția și se lasă la cuptor pentru aproximativ 1 1/2 – 1 3/4 ore într-un cuptor cu ventilator, 1 1/4 ore într-un cuptor convențional sau pe gaz, până când bezelele sunt gătite și au o culoare pală ca a cafelei. Se lasă să se răcească pe tăvi și pot fi servite.

Citește și:
Orez brun cu lapte
Desert pentru întreaga familie: gogoși de post
Sănătos și gustos: trufe cu unt de arahide pentru întreaga familie

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa