Baton cu nuci şi fructe uscate: o gustare sănătoasă, preparată în casă

Raluca Dumitrică
baton cu nuci și fructe uscate
Iată o rețetă de baton cu nuci şi fructe uscate, pe care o poţi pregăti rapid, chiar la tine acasă, atunci când simți nevoia de ceva dulce!

Încearcă reţeta noastră de baton cu nuci și fructe uscate când ai poftă de o gustare dulce şi sănătoasă

Când ţi-e poftă de o gustare dulce, încearcă să faci în casă un baton cu nuci şi fructe uscate. Este o rețetă foarte sănătoasă care potoleşte pofta de dulce instant şi redă energia! Pe lângă aceste calităţi se mai adaugă una: batonul se prepară în maxim jumătate de oră, dacă ai la îndemână toate ingredientele necesare. Iată rețetă de baton cu nuci şi fructe uscate, pe care îl poţi pregăti rapid!

Baton cu nuci și fructe uscate făcut în casă, o rețetă uşor de personalizat

Batonul de casă cu nuci şi fructe uscate este o rețetă nu numai gustoasă, dar şi flexibilă, pentru că o poţi personaliza după bunul plac. Poţi folosi orice tip de fructe uscate sau orice tip îndrăgit de nuci, varianta ideală fiind cea în care combini cât mai multe, ca să obţii un baton de casă delicios şi hrănitor. Ai grijă la cât de multe batoane mănânci, pentru că, deşi fructele uscate şi nucile sunt foarte sănătoase, conţin destul de multe calorii şi grăsimi, care pot contribui la depunerea unor kilograme nedorite.

Ingrediente pentru 8-10 batoane

1 ceaşcă de curmale
1 ceaşcă de smochine
1 ceaşcă de caise uscate
1 ceaşcă de mix de nuci raw (caju, migdale, pecan, alune de pădure)

Baton cu nuci și fructe uscate – Preparare

Mărunţeşte curmalele, smochinele şi caisele uscate cu un cuţit, ustensilă mult mai indicată decât lama de la blender, care poate face ca fructele să se prindă de cuţitul aparatului şi să îţi îngreuneze munca. Pune, totuşi, nucile în blender şi pulsează de câteva ori până când acestea se transformă în bucăţi mici. Ai grijă să nu le amesteci prea mult, pentru a nu le face pudră.
Combină într-un bol curmalele, smochinele şi caisele cu nucile mărunţite şi un praf de sare. Amestecă-le bine, direct cu mâinile, şi formează din compoziţia obţinută două batoane mai mari. Aplatizează-le cu ajutorul unei linguri de lemn şi fă-le dreptunghiulare. Taie fiecare baton în patru-cinci bucăţi mai mici şi pune-le în frigider. Poftă bună!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa